Annons
Nyheter

Jonas osäker om fortsättning: "Ingen som frågat"

Nyheter • Publicerad 20 oktober 2006

FOTBOLL, KVARNLIGAN

Han har blivit synonym med Böda/Högby. Sedan yngre tonåren har Jonas Nilsson varit lagets klarast lysande stjärna.Trots att de unga nordölänningarna fick tacka för sig i elitfyran svarade 25-åringen för en strålande säsong och krossade allt motstånd i Kvarnligan.

Annons

– Givetvis är det kul att vinna Kvarnligan. Det är klart att man har lite koll på hur det går, men det är inget mål jag har att vinna den, säger han om sin andra segerinteckning.

Jonas Nilsson har alltid tvingats ta ett stort ansvar hos Böda/Högby, när sedan tiotalet spelare valde att lämna klubben inför säsongen, så hamnade ännu mer tryck på lagkaptenens axlar.

– Det är klart att det kan vara lite jobbigt ibland när de andra litar på mig lite väl mycket. Om jag sätter fart på mittfältet, så gäller det att de andra gör det också. Men för det mesta har det fungerat bra.

Rötter

Snart har alla fotbollsintresserade på Öland varit med i debatten om varför inte Jonas Nilsson släpper sina rötter och provar sina fotbollskonster högre upp i seriesystemen.

– Det där bryr jag mig inte om. Jag trivs bra här uppe och det är därför som jag har stannat, klargör han.

Mycket ska stämma

Mittfältaren har precis blivit sambo och flyttat in i en nyrenoverad lägenhet i Löttorp. Kanske ett tecken på att andra klubbar inte behöver göra sig besväret att slå Nilssons nummer.

– Det är klart att mycket ska stämma rent socialt om jag ska röra på mig. Sedan beror det på vad det är för lag och deras ambitioner.

Har du gett klartecken för spel i Böda/Högby även nästa säsong?

Annons

– Det är ingen som har frågat mig ännu, säger han.

Jonas Nilsson sticker inte under stol med att det bitvis varit ett tungt år på norra Öland. Trots att laget hängt med bra i flera matcher har det alltför ofta blivit noll poäng till kapten Nilssons manskap.

550 mil...

För ett par veckor sedan blev degraderingen definitiv och Böda/Högby tågade ur elitfyran med sänkta huvuden och lämnade över titeln Ölands näst bästa lag till RM. Efter några blytunga dagar kan mittfältaren nu se positivt på framtiden igen.

– Det blir nog kul att spela i den serien och bra för laget. Fyran är en bättre serie för de yngre att utvecklas i. Elitfyran är dessutom en fruktansvärt tråkig serie. Kalle Byström har räknat ut att vi åkt 550 mil i buss i år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons