Annons
Nyheter

Jonas Nilsson lämnar Böda/Högby

Nyheter • Publicerad 23 december 2009

FOTBOLL, DIV 4

Det blev tillslut division 2-klubben Lindsdals IF.

Annons

Efter mycket om och men lämnar Jonas Nilsson Böda/Högby.

– Skönt att det äntligen är klart, säger den spelande B/H-tränaren.

Jonas Nilsson har blivit synonymt med Böda/Högby och när han för två säsonger sedan tackade nej till spel med Motala AIF i division 1 var det nog många som trodde att han aldrig skulle lämna Böda/Högby.

Men under ett par veckors tid har det snackats om en eventuell övergång till division 2-klubben Lindsdals IF och i veckan blev det klart – Jonas Nilsson lämnar Böda/Högby.

– Läget kan inte bli bättre, säger Nilsson. Nu ligger Lindsdal så nära att omställningen inte blir så stor.

Vad är det som gjort att det tillslut blev en övergång?

– Alla pusselbitar föll på plats. Allt från jobb till bostad och det fungerade även för min sambo. Det handlar ju inte om några pengar på den här nivån utan istället är det allt socialt som måste fungera.

Och det är ju ett rätt bra lag du kommer till?

– Jag är inte ens säker på att jag kommer få spela något. Med den trupp Lindsdal har är de garanterat ett topplag i division 2 och kanske kan man även vinna serien. Men det är också en av anledningarna till att jag går dit. Hade Lindsdal varit ett bottengäng i tvåan hade det nog inte varit aktuellt.

Många vill nog påstå att Böda/Högby står och faller med dig. Hur tror du det kommer gå för dem i fyran nästa år?

Annons

– De har tidigare visat att de klarat sig fint även utan mig. Så när jag inte spelar kommer andra växa i sina roller.

MELLANDAGARNA

I Böda/Högby har man länge varit medvetna om att tränare Nilsson eventuellt kunde lämna klubben. Men ännu är inte någon ersättare klar.

– Vi sitter och diskuterar detta just nu, säger sportchefen Bosse Nilsson när Ölandsbladet når honom under gårdagen.

– Men jag tror inte vi kommer få något klart i dag (läs i går) utan det blir nog först i mellandagarna som det börjar hända något.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons