Annons
Nyheter

Johans storspel räckte inte mot RM-damerna

Nyheter • Publicerad 13 april 2006

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCHInte ens en storspelande Johan Gustafsson mellan stolparna räckte till för att Färjestaden GoIF:s damer skulle stoppa RM IF i träningskampen på ett kylslaget San Siro i tisdags kväll.RM vann med 2–0 till slut efter 1–0 i paus.

Jo, ni läste rätt. Assisterande tränaren Johan ”Senior” Gustafsson kastades in i FGoIF-buren, då ingen av de tre ordinarie målvakterna kunde vara med av olika anledningar.

Annons

Och Gustafsson fick att göra direkt.

Anfallaren Susanne Gustafsson serverade redan i RM:s första anfall Jenny Salebäck som skickade in bollen bakom den vikarierande keepern och 1–0 var därmed ett faktum.

Bolltempot höjdes

RM körde sedan fast i ett kompakt spelandes Färjestaden.

– De är svårspelade eftersom de spelar så tight, första halvlek var inte så bra från vår sida, säger RM-coachen Patrik Gustavsson.

– Andra fungerade bättre, då höjdes bolltempot.

Ja, RM fick lite bättre fart på passningsspelet och följden blev att unga FGoIF inte hängde med.

Svacka

Ovan nämnda Gustafsson krutade in 2–0, men sedan spikade ”Senior” igen för gott med en rad kvalitativa räddningar på pluskontot.

– Det var ett högt tempo, men vi stod upp hyfsat. Vi hade en svacka på 20-25 minuter i andra, men det här var en nyttig match för oss, analyserar GoIF-skippern Peter Högberg efter matchen.

Annons

Dimension

RM:s skyttedrottning Linda Karlsson har inte varit med under försäsongen, men det ryktas att hon är på ingång igen.

Susanne Gustafsson visade dock i Lindas frånvaro fina takter i anfallet och var klart bäst på plan. I spelskickliga Susanne har RM fått ytterligare en dimension i sitt spel. Även robust spelande Charlotta Ljunggren stod för en fin insats i de bakre leden.

I Färjestaden, som hade svårt att vaska fram några målchanser, var det jämnare. Ynglingarna kommer att få det kämpigt i serien, men visade prov på två viktiga saker som kan bära långt: tuffhet i närkamperna och en bra inställning.

Bäst var inte helt oväntat burväktare Gustafsson. Coachkollegan Joachim Christensson bör definitivt kolla in ”Senior” om det skulle krisa sig bland herrlagets målvakter...

FAKTA/RM IF – Färjestadens GoIF 2–0 (1–0)Målen, RM: Jenny Salebäck, Susanne Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons