Annons
Nyheter

Johan Flobecker valde Kalmar AIK

Nyheter • Publicerad 2 november 2006

FOTBOLL, DIV. IIIÖB-sporten skrev för en månad sedan att mittfältaren/forwarden Johan Flobecker skulle lämna Färjestadens GoIF.I tisdags skrev han på som ny tränare för division III-rivalen Kalmar AIK.

För en månad sedan skrev ÖB-sporten att Johan Flobeckers treåriga sejour i Färjestadens GoIF var över. Flobecker ville då dock inte säga någonting om vart han skulle gå förrän hans kontrakt med Färjestaden gick ut den siste oktober.

Annons

Och mycket riktigt, inte förrän den siste oktober gjorde han klart med Kalmar AIK.

– Vi har inte skrivit på än, men igår (läs i tisdags, den siste oktober) kom vi överens, berättar ”Flo”, som tidigare sagt att han vill testa på att vara tränare och därmed inte kunde stanna i GoIF:en som redan hade tränare i Joachim Christensson och Peter Ämtvall. Därför blev det nu istället KAIK.

– Det var det tränarjobbet som var ledigt här i regionen och jag bor ju här i Kalmar så det passade bra.

Tränardebut

Brommapojkarna-produkten har bara spelat tidigare, bland annat i superettan med Assyriska, men nu gör han alltså tränardebut.

Nervös?

– Nej. Nu får man visserligen stå på andra sidan, så lite nytt blir det ju naturligtvis, säger Flobecker, som har tränarutbildning i steg 1 och 2.

– Men, man har väl haft en 20 tränare genom åren, så det är väl bara att ta ut det bästa av dem, hehe...

– Sedan får man inte dra för stora växlar. Det är bara division III och det är ju som division V nuförtiden, så det gäller att göra det enkelt och ha en tydlig spelidé och att alla vet vad de ska göra på planen.

Vadå för spelidé?

Annons

– Jag vill ha ett spelande lag, jag vill spela fotboll och inte sparka fotboll. Sedan får man ju se vad man får för spelartrupp, så spelsystem och sånt är långt ifrån klart än.

– Men vi kommer att vara ett offensivt spelande lag.

Positiv som Tommy

33-årige Flobecker har som sagt haft tjoget tränare under sina långa karriär, bland annat Kent Karlsson, Mikael Andersson, Peter Antoine, Bosse Pettersson, Erik Hamrén och även den före detta förbundskaptenen Tommy Söderberg.

Är det något speciellt du lärt dig av herr Söderberg?

– Nej, det var så längesedan jag hade honom. Det var väl i slutet av juniortiden där i BP. Men det är klart, jag är positiv och mycket för det här att folk ska ha kul. Så det kommer att genomsyra mig som tränare.

Men inget snack om ”Pang, swoop, boom, swisch” på Fredriksskans nästa säsong?

– Nej, hehe...

Ska du spela nåt själv, eller?

– Ja du, frågetecken. Det beror lite på vad jag får för trupp, men det är inte omöjligt att jag spelar. I början får man ju främst titta på tränarbiten, men går det att lösa sedan så visst.

Annons

Har du hört något om truppen?

– Jag vet att några försvinner och det har varit lite karusell här med spelare som tvekar hit och dit.

Är dina gamla lagkamraterna från tiden i GoIF:en, Kristian Claesson, David Lidheim och Peter Ivarsson kvar i ”Klubben” nästa år?

– Ja, men Lidheim ska tyvärr ut och resa på skidledarutbildning och kommer inte förrän april nästa år, så han räknar jag inte med förrän till hösten, även om han är lättränad.

Några gamla lagkamrater från i år som följer med dig från Färjestaden?

– Det vet jag inte. Det får de gärna göra om de vill, men jag kommer inte att ligga på, för jag vill inte störa Färjestaden. Men vi ska sätta oss ner och titta över truppen nu snart, jag och ”Knott” (Thomas Karlsson, ass. tränare) och styrelsen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons