Annons
Nyheter

Jens klar för Motala

Nyheter • Publicerad 25 mars 2008

FOTBOLL

I dag blev det klart.

Annons

Färjestadens GoIF:s Jens Göthberg spelar i år för division 1-klubben Motala AIF.

– Skitkul. Det här känns som mitt kall, säger 21-åringen.

Jens Göthberg följer alltså inte med Färjestadens GoIF från division 3 till elitfyran. Han går istället upp till division 1 södra och seriens nykomling Motala AIF, där han nu kommer att få spela ihop med förre FGoIF:aren Tobias Johansson.

– Det var inget svårt beslut att ta. Jag är i den åldern nu och är sugen på att röra på mig, säger han.

Målet är en plats i startelvan, va?

– Ja, absolut. Det blir en nystart det här. En ny kick. Det ska bli skitintressant, jag satsar helhjärtat och hoppas utvecklas ännu mer.

Vad krävs av dig för att ta en plats bland de elva?

– Det handlar ju om att visa upp sig och ta för sig, det går inte bara att smyga. Men det krävs ju bland annat att jag tar till mig träningen, det gäller att jag kommer igång. Träningsmässigt ligger jag ju lite efter, så där måste jag komma ifatt.

TUNGT AVBRÄCK

Kul för Göthberg naturligtvis att nu få ställas mot lag som till exempel Östers IF, men för Färjestadens GoIF blir det ju ett avbräck.

Annons

– För oss är det jättetråkigt att det händer såhär sent. Vi tappar en riktigt bra spelare, så det ställer ju till det lite, säger GoIF-coachen Magnus Olander och fortsätter.

– Men å andra sidan är det ju inte Jens fel. Jag förstår att han vill upp i division 1, så det är bara att önska honom lycka till.

Och Färjestaden kommer klara sig bra utan Jens, enligt Jens...

– Elitfyran är inga problem, de kommer helt klart att vara ett topplag, säger han.

TRÄNARE EKH OM JENS OCH TOBIAS

Motala-tränaren Göran Ekh fick det positiva beskedet av ÖB-sporten under tisdagen.

– Det låter trevligt, säger han spontant. Jens är en bra kille och har många bra egenskaper som är till stor fördel för oss.

Som till exempel?

– Hans snabbhet, styrka och spänst. Och det är en bra skolad spelare med bra förståelse för spelet. Han kommer rätt i positionerna och är ganska allround.

– Dessutom har han en jäkligt bra inställning och vilja, han vill nåt med sin fotboll.

Annons

Färjestaden har använt honom både som mittback och innermitt. Vart har ni tänkt placera honom?

– Ja, någon av de positionerna. Det är lite upp till hur laget är för tillfället, men i dag har vi egentligen bara två mittbackar.

Hans chanser att slå sig in i startelvan?

– Svårt att säga. Man värvar ju en spelare för att man tror på den, men startelvan är ju inte självklart för det. Vi har en jämn god trupp med bra fart och bra inställning.

Och hur klarar ni er som nykomlingar i ettan?

– Det kommer vara 26 tuffa matcher och vi kommer att få jobba hårt i vårt försvarsspel. Vi har därför bokat in bra träningsmatcher mot superettan-klubbar och topplag i ettan. Sedan har vi kört lite tuffare träning, lite mer fysiskt.

Kalkstadssonen Tobias Johansson är ju kvar i Motala även denna säsong och hans form är god enligt Göran Ekh.

– Ja, den kommer mer och mer nu, han har varit riktigt rapp på slutet, berättar han. Han kör hårt nu och kör lite själv också, så han har aldrig kört såhär hårt tidigare.

Den 19 april spelar Motala AIF sin seriepremiär hemma mot Torslanda IK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons