Annons
Nyheter

Jacob testade med Lindsdal

Nyheter • Publicerad 3 december 2007

FOTBOLL

IFK Borgholms stjärnskott under hösten, skyttekungen Jacob Petersson, har under förra veckan tränat med division 2-gänget Lindsdals IF.

Annons

– Det står mellan Borgholm och Lindsdal, säger anfallaren om nästa säsongs klubbadress.

IFK Borgholm gick i år upp från division 4 till elitfyran, men för Jacob Petersson kan det bli ett ännu högre seriehopp till nästa säsong. I måndags tränade han nämligen med division 2-klubben Lindsdals IF och i torsdags var han med på klubbens testmatch.

– Och jag ska träna med dem ett par veckor nu, berättar han. De vill att jag ska träna med dem och sedan ska vi se vad som händer.

MÅL OCH ASSIST

Lindsdals IF var i år nykomlingar i division 2 och lyckades tillslut säkra ett nytt kontrakt i serien.

– Jag har fått bra intryck av klubben, jag trodde inte det skulle vara så bra. Och tränaren var bättre än vad jag hade hört, säger Petersson och syftar på tränaren Ola Petersson, som är kvar som huvudtränare även säsongen 2008.

I torsdags spelade Jacob och Lindsdal 2-2 mot Kalmar FF:s Tipselit och det var just öländske Petersson som öppnade upp målskyttet med att göra 1-0 med ett distinkt skott redan efter två minuters spel. Strax innan paus nickskarvade han också fram bollen till en annan testspelare, Johan Wittberg, som gav Lindsdal ledningen med 2-1.

– Lindsdal är riktigt duktiga och har ett bra lag, berömmer Petersson, som för övrigt har den ett år yngre före detta lagkamraten i Borgholm, Michael Gustafsson, att snacka med på LIF-träningarna.

Hur tänker du med klubb nästa säsong? Står det mellan Borgholm och Lindsdal?

– Ja, just nu gör det det. Jag vet inte vad Lindsdal tycker än, men Öster blir det nog inget med i alla fall, de har jag inte hört ifrån. Så det står mellan Borgholm och Lindsdal.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons