Annons
Nyheter

Jacob stannar i IFK Borgholm: Tackar nej till division 2-spel

Nyheter • Publicerad 14 januari 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

Valet har stått mellan att flytta till Lindsdals IF i division 2 eller stanna hos IFK Borgholm i elitfyran. Nu har Borgholms måltjuv Jacob Petersson bestämt sig för att stanna i klubben som han i fjol var med och sköt upp till elitfyran.

Annons

Lindsdal har inför årets säsong förlorat flera nyckelspelare till Karlskrona AIF, som nu tränas av Färjestadens GoIF:s gamla tränare Jonas Klippvik. Klubben har därför tvingats jaga förstärkningar i regionen för att fylla hålen. En av de jagade var IFK Borgholms Jacob Petersson. Men efter noga övervägande har Petersson bestämt sig för att stanna kvar på Öland.

– Det var ett jäkligt tufft beslut men jag har bestämt mig för att stanna i Borgholm. Det var det som kändes bäst, säger han.

Vad var det som avgjorde?

– Det var mycket som spelade in men jag kände att chansen till a-lagsspel är mycket större i Borgholm än Lindsdal.

TRIVS I BORGHOLM

17-årige Petersson bor i Gärdslösa, en knapp mil sydost om Borgholm, och hade vid en flytt till Lindsdal haft stora problem med att ta sig till träningarna.

– Alternativet hade kanske varit att flytta in till Kalmar för att lösa det, säger han.

Och det var du inte sugen på?

– Jo, det hade kanske fungerat men jag trivs i Borgholm och det var som sagt det som kändes bäst.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons