Annons
Nyheter

Inomhusfantomerna gjorde det igen: RM vann sin sjätte raka

Nyheter • Publicerad 11 december 2007

FOTBOLL, INTERSPORT JULCUP

Sex inomhusvinster i rad. RM IF är helt enkelt ostoppbara under inomhussäsongen. Nye tränaren Peter Karabyn fick börja sin RM-karriär med att hoppa på vinsttåget under Intersport Julcup i Rälla.

Annons

– RM har ett eget spel som man praktiserar hela vägen, säger Karabyn.

Sex raka inomhuscupsvinster talar sitt tydliga språk. RM IF är bästa öländska vinterlag på herrsidan.

– Självförtroendet finns där. Sedan är vissa i laget väldigt individuellt skickliga och tar steget fram inomhus, säger Peter Karabyn.

Karabyn själv fanns bara med under gruppspelet och missade därmed semifinalvinsten mot Glömminge med 6-2 och 4-2-vinsten mot IFK Borgholm i finalen. Men RM, anförda av veteranerna Roger Harryson och Anders Johansson, och med Sebastian Sten som tränare kunde ändå vinna sin sjätte raka inomhuscup.

Varför är RM IF så starka inomhus?

– Dels är det väldigt spelskickliga spelare, dels har RM ett eget spel inomhus som man praktiserar hela vägen, ger Karabyn som förklaring.

FÅR BEHÅLLA LAGET

Gruppspelet för RM blev en enkel historia med klara segrar över Degerhamn, Hulterstad och Högsrum där 8-0 över Högsrums lag 2 var den mest överlägsna.

– Det ska väl nästan vara de siffrorna om man ser till serietillhörighet och andra aspekter, menar Peter Karabyn.

Semifinalen mot Glömminge och finalen mot Borgholm blev tuffare historier men RM var, som vanligt, det starkare laget.

Annons

– Spelare som Roger Harrysson och Anders Johansson leder verkligen laget, säger Karabyn som nöjt kan konstatera att han verkar få behålla större delen av förra årets lag inför kommande säsong.

– Som det verkar nu kommer ingen att sticka till nästa säsong. Alla verkar väldigt inspirerade och sugna på att göra något bra av det här.

MÅRTEN PALMEFORS

Läs merom resultat och utmärkelser i tisdagens pappersutgåva av Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons