Annons
Nyheter

Inget proffsäventyr för Tobbe

Nyheter • Publicerad 9 januari 2008

FOTBOLL, DIV 1

Nej, det blev inget proffsäventyr med isländska Keflavik för Kalkstadssonen Tobias Johansson. Säsongen 2008 spelar han kvar i nyblivna division 1-klubben Motala AIF.

Annons

– Självklart är han lite besviken, men han accepterar det, säger Johanssons agent Dejan Kuic på telefon från arabemiratet Dubai.

Tobias Johansson ville till Keflavik i den isländska högstaligan och Keflavik ville ha den öländske yttermittfältaren. Men det stora problemet var Johanssons kontrakt med Motala AIF.

– Det var ett väldigt oprofessionellt kontrakt och väldigt oklart, säger Kuic. Tobias trodde att han var fri från klubben och sa det till den isländska klubben. Men Motala tyckte inte han var fri och begärde naturligtvis ersättning för Tobias och Keflavik hade inte budget till att betala dem.

BRITTISKA ÖARNA

Kuic och Johansson var i kontakt med Svenska Fotbollförbundet angående kontraktet, men även om man skulle kunna få rätt i tvisten skulle den dra ut för länge på tiden.

– Så Tobias bestämde sig för att inte göra det svårt, utan han är kvar med sin svenska klubb i sex månader fram till sommarens transferperiod.

Men sedan kan det bli Keflavik eller?

– Nja, han har potential att gå till andra ligor.

Som till exempel?

– Ja, andraligan i England eller något lag i Skottland.

Annons

Men Tobias är förstås jättebesviken att det inte blev något med Keflavik?

– Ja, men inte alltför besviken, utan han tror på sig själv i framtiden.

VIKTOR LOVÉN

Fotnot:Tobias Johansson själv har förgäves sökts för en kommentar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons