Annons
Nyheter

Inget Barnsley för Achille

Nyheter • Publicerad 3 februari 2006

FOTBOLLDet blir inget proffsäventyr i Barnsley för den öländske anfallaren Achille Traore.Klubben hade inte tid att vänta på den influensasjuke Skogsbysonen utan köpte sig istället en anfallare från Leicester strax innan transferfönstret stängde.– Det är klart att jag tycker det är tråkigt, jag fick ju aldrig riktigt chansen, suckar han.

Traore har haft otur.

Annons

Första vändan i Barnsley slutade med att han stukade foten.

Denna vändan åkte han på en influensa och kunde inte göra sig själv rättvisa.

– Jag har varit borta för länge och de jagar ju uppflyttning till League Championship och kan ju inte vänta hur länge som helst, berättar han.

– De har ändå haft mycket tålamod med mig.

Inte uteslutet

Istället köptes Tommy Wright från Leicester för 50 000 engelska pund.

– Jag var jättenära, men de behövde en forward och det blev han, konstaterar Traore. De hade velat skola in mig i systemet lite mer och det kanske var lättare med en engelsman som redan var inne lite i systemet.

Framtiden är nu oviss för 26-åringen, som dock lär stanna i England ett tag till.

– Troligtvis är jag kvar här ett tag, för jag vill ju verkligen spela engelsk fotboll, säger han. Så jag kollar runt med lite klubbar här och så har jag några klubbar i Sverige också som är intresserade.

Men det är ändå inte uteslutet att det en dag blir spel för ”the Tykes” från Barnsley.

Annons

Achille är så kallad ”free transfer” och kan gå till en klubb trots att transferfönstret stängts, så skulle det hända någonting på forwardsfronten i Barnsley kan Achille kanske vara aktuell igen.

Även om han väljer att spela i Sverige.

– Om jag bestämmer mig för att spela för en klubb i Sverige sa tränaren att de skulle sätta en scout på mig för att titta hur det gick för mig.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons