Annons
Nyheter

Ingen överklagan från Mobaeck

Nyheter • Publicerad 28 januari 2009

FOTBOLL, ALLSVENSKAN

Mörbylångas bidrag till IF Elfsborg, Daniel Mobaeck, har valt att inte överklaga sin fängelsedom.

Annons

– Jag vill bara få det här ur världen nu. Jag är inställd på att ta mitt straff och vill ansöka om fotboja hos Kriminalvården så fort som möjligt, säger Mobaeck till Borås Tidning.

För drygt två veckor sedan dömdes Daniel Mobaeck till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Nu har han valt att inte överklaga domen, trots att hans advokat Martin Klette tycker det. Klette anser enligt Borås Tidning att Mobaeck självklart borde överklaga, ”dels för att man är för sträng i påföljden, dels för att man bedömer det som grovt rattfylleri och inte som rattfylleri av normalgraden”.

Fotbollen viktig

Mobaeck vill avtjäna sitt straff så fort som möjligt för att få ett slut på hela historien. Sedan den där natten då han greps i mitten av augusti har det självklart varit en jobbig tid, men att fokusera på fotbollen har inte varit så svårt enligt Mobaeck.

– Nästan tvärtom, faktiskt. Tillsammans med min familj har den varit räddningen. Det känns som om jag kunnat fokusera hårdare än någonsin på träningarna och förhoppningsvis har det också gjort mig till en bättre spelare. Det känns bra i alla fall, säger han till Borås Tidning.

ÖB-SPORTEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons