Annons
Nyheter

Inför division 2-starten: Sahlén tillbaka i LIF

Nyheter • Publicerad 16 april 2009

FOTBOLL, DIV 2

Till helgen drar division 2 södra Götaland igång och bara dagar innan premiären lämnar ölänningen Carl Sahlén Karlskrona AIF för seriekonkurrenten Lindsdals IF.

Annons

– Det var ett svårt beslut eftersom jag spelat hela försäsongen med Karlskrona, men tillslut kändes det ändå rätt, säger han om övergången.

Karlskrona AIF har varit inne i en turbulent tid med ekonomiska problem och spelare som lämnat klubben. Nyligen lämnade klubbens öländske coach, Jonas Klippvik, laget och därmed var Sahlén ensam kvar som pendlare från Kalmartrakten.

– Det var ju mycket som hände kring laget och när Klippvik lämnade påverkade det mig mycket, berättar Sahlén och fortsätter.

– Det var mycket därför jag gick till Karlskrona, för ”Klippan” är en bra tränare. Och dessutom samåkte jag med honom.

MISSAR PREMIÄREN

Men nu blev det alltså bara en säsong i Karlskrona för Sahléns del. Och att Lindsdal blev nya klubben är inte så lustigt eftersom Mörbysonen bor i Kalmar.

– Det var det bästa alternativet för mig, för jag ville inte flytta på mig. Och Lindsdal är en bra klubb som verkar vara på gång, säger han.

Gulsvarta Lindsdal möter Sahléns gamla klubb, Karlskrona AIF, i helgens seriepremiär, men Sahlén hinner inte bli spelklar tills dess.

– Nej, men det är den enda matchen jag missar förhoppningsvis.

HUR SOM HELST

Annons

Lindsdal slutade ifjol sjua i division 2 östra Götaland, medan Karlskrona slutade fyra i den södra tvåan. I år spelar dock lagen i samma serie.

– Årets serie kommer bli tuffare, eftersom Malmölagen är med. Lund är nog favorittippade eftersom de slutade högt förra året, men jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det där med seriefavoriter.

– Det kan nog sluta hur som helst.

Slutligen, vad vet du om de andra två ölänningarna i Lindsdal, Pontus Dorch och Victor Byström?

– Lite. Dorch var ju med inne i Kalmar FF en del när jag var där, men Byström är första gången jag ser spela överhuvudtaget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons