Nyheter

IFK upp i fyran

Nyheter • Publicerad 14 oktober 2006

FOTBOLLIFK Borgholm spelar division IV-fotboll nästa säsong.Det står klart efter 1-1 mot IFK Påryd på Mörevallen i dag.- En fantastisk härlig känsla, jublar IFK:s coach Johny Erlandsson, efter sammanlagt 3-1 till ölänningarna i de två kvalkamperna.

Borgholm började i en rasande fart och hade ett jätteläge redan i den första matchminuten. I den tionde fick dock IFK utdelning när Fredrik Luks nickade in ledningsmålet inför 150 åskådare.Ölänningarna fortsatte att prestera den bästa fotbollen, men efter halvtimmen flyttade Påryd fram två yttrar högre upp i banan och skapade bättre tryck. Hemmalaget vaskade dock inte fram någon het kvitteringschans.Tio minuter in den andra halvleken kvitterade Påryd på straff och smålänningarna lyfte sedan boll efter boll in mot IFK-boxen, men Borgholm hade inga större problem att freda buren från påhälsning.När domaren efter 90 minuter blåste av kampen kunde ölänningarna skrika ut sin division IV-glädje.- Vi har bara blivit bättre och bättre och avslutade ju helt otroligt, säger en glad matchhjälte i Fredrik Luks.