Annons
Nyheter

IFK siktar mot damtrean

Nyheter • Publicerad 20 mars 2006

FOTBOLLI fjol snubblade IFK Borgholms damer precis före mållinjen.I år ska de passera den och nå division III.Något annat existerar inte.– Vi har sagt att vi ska vara bättre än ifjol och ta steget upp i trean, säger tränaren Magnus Ringqvist.

Färjestadens GoIF ska få öländskt sällskap i damtrean 2007. I alla fall om IFK Borgholms damer får bestämma.

Annons

Efter att ha varit snubblande nära att gå upp från fyran förra säsongen är nu Magnus Ringqvists lag förberett för att nå ända fram i år.

– Vi har sagt att vi ska vara bättre än i fjol. Målsättningen är att på något sätt, antingen via serieseger eller kval, ta steget upp i trean.

”Ser riktigt intressant ut”

Under en vinter som varit allt annat än fotbollsvänlig har många tränare förbannat de dåliga förutsättningarna. Hos Borgholm råder det dock positiva tongångar.

– Försäsongen har sett bra ut. Jag är av den ståndpunkten att vi inte ska gå ut för tidigt. Så vi har kört mycket styrka och kondition, bland annat boxning, och uppslutningen har varit bra.

Bekymrat sig över det envisa vädret har inte Borgholmstränaren gjort. Istället tar han vintern med ro.

– Jag tycker att det är konstigt att inte klubbarna lär sig någon gång.

Utsikterna för att Borgholm ska lyckas i år är goda enligt Ringqvist.

– Vi har fått både bredd och spets nu och med tanke på hur bra det var förra året så ser det riktigt intressant ut.

Överraskar

Annons

En av dem som har anslutit och som imponerar är yngligen Moa Larsson från Böda/Högby.

– Hon har överraskat rejält och är riktigt duktig, berömmer Ringqvist.

2005 års framgångar kan bidra med självförtroende hos Borgholms spelare. Något som förstås är positivt inför den kommande division IV-säsongen.

– Det är för jäkla roligt att se deras inställning. Nu vet tjejerna att de kan.

Borgholm tippas av många som seriesegrare. En rejäl utmanare kan finnas på andra sidan bron i form av ett ungt och talangfullt gäng.

– Av de vi mötte i fjol så tycker jag att Kalmar Södra har störst utvecklingspotential i laget. De kan bli en riktig dark horse.

Borgholm ska Södra dock, om öländskorna och deras tränare får som de vill, inte rå på. Målet är division III och det ska uppnås.

– Förutsättningarna är i alla fall bättre än tidigare, avslutar Magnus Ringqvist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons