Annons
Nyheter

IFK på jakt efter titeln man saknar

Nyheter • Publicerad 2 januari 2009

FOTBOLL, PAIF-CUPEN

Öländska mästare.

Annons

Bästa Ölandslag i seriespelet.

En titel saknar dock IFK Borgholm – titeln som inomhusdrottningar på Öland.

2008 var IFK Borgholms år. Som fyra i division 3 blev man Ölands bästa damlag och dessutom vann man under sommaren lagets första ÖM-guld någonsin. Men det är en titel man dock inte innehar just nu – titeln som bästa Ölandslag i PAIF-cupen.

– Vår ambition är att försöka vinna cupen nu – men det försöker väl alla lag, säger tränaren Janne Strindhag.

Besegrade IFK

Trots att IFK Borgholm imponerade stort i PAIF-cupen i fjol och besegrade bland annat IFK Kalmar med 5–2 i gruppspelet blev man bara fyra – slagna av slutsegrande Lindsdals IF, tvåan IFK Kalmar samt trean RM IF.

– Men det var ruskigt jämnt i fjol och det var väl egentligen hugget som stucket om vi eller RM blev bästa Ölandslag, säger Strindhag.

I år kommer Borgholm möta tre division 5-lag i gruppen – Team Södermöre, Böda/Högby samt RM IF:s bilaga. Ett hett möte där kan komma att bli matchen mellan IFK och B/H.

B/H-coachen Kalle Byström har tidigare yttrat viss kritik mot Borgholms sätt att värva spelare från dem.

– Vi ser inget konstigt med det. Det är naturligt att spelare går mellan klubbar och det är inga hard feelings mellan oss och Böda/Högby. Vi kan ju till exempel möta Färjestaden och de ”tog” ju Emma Wahlberg från oss och det är inget vi direkt tänker på, säger Strindhag.

Annons

”Största cupen”

Medan PAIF-cupen på herrsidan är den tveklöst största inomhusturneringen för Ölands herrlag är dess ställning på damsidan inte riktigt lika stor då flera lag från fastlandet deltar i turneringen.

– PAIF-cupen är fortfarande den största cupen för oss och att många duktiga lag från Kalmar kommer till Borgholm för att spela den är väl ett tecken på att den har hög status. Visst, det är ju inte som det är för herrarna men för oss spelar det ingen roll varifrån våra motståndare kommer geografiskt – vi ska slå dem ändå, säger Strindhag.

– Och vi har ju faktiskt visat att vi kan slå de bra lagen eftersom vi vann mot IFK Kalmar med 5–2 i gruppen i fjol. Tyvärr så orkade vi inte riktigt i semin.

Kalmar kommer ju inte år då de inte spelar någon inomhusfotboll. Skulle ni kunna tänka er göra något liknande med tanke på skaderisken?

– Nej, absolut inte. Inomhusfotbollen är en rolig del av uppbyggnadssäsongen och man behöver den innan den lite tuffare träningsperioden börjar efter alla cuper.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons