Nyheter

IFK krossade FGoIF i derbyt

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2007

FOTBOLL, DIV 4 DAM

Serieledaren IFK Borgholm visade spelglädje, finess och styrka då de i ö-derbyt på onsdagskvällen besegrade Färjestadens GoIF med förkrossande 8-0.

Hemmalaget var en storlek för litet och Borgholm dominerade kraftigt i 90 minuter.

– Det var kul att få vara med om detta, vi visar spelglädje och hade riktigt roligt där ute, säger en minst sagt nöjd Jan Strindhag, tränare i IFK Borgholm.

KLASSKILLNAD

Mittenlaget Färjestadens drömmar om att rå på topplaget, tillika derbyrivalen, IFK Borgholm raserades nästan direkt efter att domare Conny Antonsson blåst i gång matchen. I den fjärde minuten gjorde duktiga Sara Torkelsson bortalagets första mål efter ett skott strax utanför straffområdet. Torkelsson hann senare i matchen med att göra ytterligare två mål och agerade piggt under hela matchen.

– Det var verkligen skitkul att spela i dag. Det var klasskillnad, kommenterar hon matchen i helhet.

DUBBELT MARIE

Borgholm hade övertaget hela första halvlek och Färjestaden släpptes knappt över mittlinjen. 2-0 kom efter cirka en halvtimme då Emma Nilsson säkert satte en tilldömd straff. Innan lagen hann gå till paus utökade Marie Erlandsson ledningen två gånger om och Borgholm hade i princip avgjort matchen. Utsikterna inför andra halvlek såg inte vidare bra ut för FGoIF.

– Vi spelar riktigt stabilt, imponerande, kommenterar Strindhag.

0-4 ÄVEN I ANDRA

Det var inte mycket som skilde den andra halvleken ifrån den första. Bortalaget trummade på och såg ut att ha riktigt kul på planen. De visade prov på ett fint kortpassningsspel samtidigt som Färjestaden var duktigt slutkört.

Målen trillade in med jämna mellanrum och tidigare nämnde Sara Torkelsson avslutade kalaset på stopptid.

”INGEN CHANS”

– Jag var rädd att det skulle skena iväg och sa till tjejerna i paus att vi skulle försöka hålla nere siffrorna. Tyvärr lyckades inte det och det var synd om tjejerna, säger Färjestadens tränare Peter Högberg.

Andra tongångar var det självklart i Borgholmslägret.

– Vi är starkare och snabbare i allt vi gör och vinner på det sättet hela tiden mark. Det går inte att framhålla någon speciell i dag. Alla som var med ska ha ett stort plus, säger Jan Strindhag.

”VI FÅR GLÖMMA”

Så efter den 13:e omgången toppar alltså Borgholm den sydöstra fyran med 34 poäng. Tillsammans med Norra Tång och Timmernabben har man ryckt ifrån de andra lagen i tabellen. Färjestaden ligger samtidigt orörligt i tabellens mittenskikt. Skillnaden mellan lagen visade sig som sagt i onsdagens möte.

– Vi får glömma detta, vi hade inte en chans, säger Peter Högberg. Ord som gott kunde sammanfatta matchen.

KALLE FORSSELL

Färjestadens GoIF–IFK Borgholm 0-8 (0-4)

Målen, IFK: Sara Torkelsson 3, Emma Nilsson 2, Marie Erlandsson 2, Emelie Johansson.

Startelvan, FGoIF: Elin Nilsson – Felicia Waller, Emma Johansson, Matilda Fransson – Madeleine Hedborn, Lisa Hall, Isabell Gustavsson, Frida Andersson, Sophie Högberg – Jenny Olausson, Carolin Eriksson.

IFK: Anna Rydberg – Linnéa Olsson, Jennie Larsson, Annika Nilsson – Moa Larsson, Moa Olsson, Ida Olsson, Emma Nilsson, Sara Torkelsson – Marie Erlandsson, Maria Boström.