Annons
Nyheter

IFK damer vann mot tunt RM...

Nyheter • Publicerad 4 mars 2008

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

I år har RM IF fått sällskap av IFK Borgholm i öns högsta damserie. Och derbyfajten började redan i lördags då lagen drabbade samman på klassisk träningsmatch-mark – San Siro. Resultatet? En komfortabel IFK-seger med 3-1.

Annons

Borgholm höll i taktpinnen mest hela matchen, men den första halvleken var ändå förhållandevis jämn.

– I första är det lite mer fajt, men sedan dör de ut lite i andra, säger IFK-tränaren Janne Strindhag, vars blåvita tjejer ledde med 1-0 i paus.

IFK avgjorde sedan matchen i andra halvlek.

– Man förväntar sig inte att spelet ska sitta så här tidigt på säsongen, men det gjorde det och det är imponerande. Vi är jättenöjda.

MÅNGA BORTA

Att Borgholm dominerade matchen kanske inte var så märkligt med tanke på RM:s för dagen lite svagare trupp.

– Vi har tio a-lagsspelare borta och då är det inte lätt, säger RM-tränaren Torsten Luks och räknar upp innebandyspel, skador och semesterresor som några frånvaroskäl.

– Borgholm var rätt duktiga, men vi bjuder inte till, fortsätter han. De som får chansen i dag är inte tillräckligt bra. Det var lite dåligt emellanåt, jag hade velat sett lite mer kämpa. Men bättre lär vi bli.

I Borgholm såg det mycket bra ut överlag, med ett plus till högerbacken Jennie Larsson. I RM lovar som sagt coach Luks bättring framöver.

– Låt Borgholm vinna i dag, så tar vi dem i serien istället!

Annons

En garde, herr Strindhag...

VIKTOR LOVÉN

RM IF–IFK Borgholm 1-3 (0-1)

Målen: 0-1 Moa Larsson, 0-2 Ida Olsson, 0-3 Moa Olsson, 1-3 Martina Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons