Annons
Nyheter

Högsrum och RM i samarbete

Nyheter • Publicerad 19 december 2008

FOTBOLL, DIV 5 DAM

Högsrums FF har diskuterat ett samarbete med alla de tre damlagen närmast Rällavallen.

Annons

Valet föll på RM IF.

– Vi hade ett möte med tjejerna i torsdags och då bestämde vi att vi ska samarbeta med RM IF nästa år, säger HFF-coachen Nicklas ”Bolle” Holmgren.

När det stod klart att Högsrums damlag skulle få svårt att få ihop lag diskuterades det om sammanslagningar eller samarbeten med alla de tre närmaste klubbarna, IFK Borgholm, RM IF och Färjestadens GoIF. Valet föll nu alltså på RM IF, eftersom det var just det HFF-tjejerna ville.

– Eftersom det är de som ska spela är det ju de som har fått bestämma, förklarar ”Bolle”, som är nöjd med att beslutet nu är taget.

– Det var viktigt att vi kom fram till ett beslut, så det blir lite lugn i föreningen och så att tjejerna vet vad som gäller.

À LA MÖRBY/DEGIS

Riktigt hur samarbetet mellan klubbarnas damlag ska gå till är ännu inte beslutat.

– Just nu har vi diskuterat en sammanslagning mellan vårt lag och RM:s lag i division 5, berättar Holmgren.

I år spelade båda dessa lag i damfemman, där HFF slutade sexa och RM:s bilaga slutade åtta. Om det blir så att RM b och Högsrum spelar i ett gemensamt lag nästa år blir det lite som Mörby/Degerhamn gjorde i år, då Mörbylångas b-lag och Degerhamns IF gjorde gemensam sak och slutade nia och näst sist i damfemman.

– Men det är mycket tekniskt som ska till än innan allt är klart, meddelar Holmgren.

Annons

NY KEEPER

Högsrum har ju tappat Emma och Magdalena Persson till Färjestaden och även lagets största talang, målvakten Lovisa Hultman, till IFK Borgholm. En ersättare mellan stolparna är nu dock klar genom 20-åriga målvakten Isabella Karlsson från Smedby BoIK.

– Vi har ju tappat Lovisa, men nu ser det ut att bli bra ändå, avslutar Holmgren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons