Annons
Nyheter

Högsrum enda ö-lag kvar i cupen

Nyheter • Publicerad 12 maj 2010

FOTBOLL, SMÅLANDSCUPEN

Både RM och Borgholm flög all världens väg när Smålandscupens andra omgång avgjordes i tisdags.

Annons

Ensam kvar att försvara Ölands färger i tredje omgången är division 5-laget Högsrums FF.

– Det är ju bra. Nu är det 16 lag kvar, så det blir en spännande lottning framöver, säger coach Janne Strindhag.

Sedan tidigare har samtliga ö-lag åkt ur Smålandscupen på herrsidan och nu börjar det även bli glest på damsidan. Andra omgången spelades i tisdags kväll och Högsrum var enda ö-lag att gå vidare. Och man gjorde det efter 3-0 mot division 3-gänget Timmernabben. Kajsa Möller rullade in 1-0 i första halvlek och sedan satte HFF två handicapstraffar under matchens sista kvart.

• Hur långt kan HFF gå i cupen?

– Vi är ju en underdog, för de stora elefanterna, som Öster, IFK Kalmar och Lindsdal, är fortfarande kvar. Men vi kan nog gå några vändor till med lite flyt. Det blir spännande.

STORTORSKAR

För öns båda division 3-lag gick det dock sämre. IFK Borgholm hängde med i första halvlek mot division 2-gänget Lindsdals IF, men sedan rann det iväg i andra halvlek och öländskorna fick ge sig med hela 7-0.

– Vi spelade riktigt bra i första halvlek och det stod bara 1-0 till den 43:e minuten. Sedan var det psykologiskt tungt när de gjorde 2-0 strax innan paus, säger IFK-coachen Mikael Töreberg, vars lag brände sin handicapstraff direkt när andra halvlek startade.

Och det gick inte mycket bättre för RM IF, som förlorade med hela 9-1 mot division 2-jumbon Rödsle BK.

– Det är min största förlust någonsin, tror jag, säger RM-coach Anders Svantesson, som hade sina tre mittfältare, Carolin Eriksson, Louise Bengtsson och Moa Olsson, frånvarande.

Annons

I mitten av första halvlek missade RM sin handicapstraff och Rödsle rann sedan ifrån.

– De var mycket bättre än oss och vi hann inte med i markeringsspelet. Sedan gjorde de även fem riktiga klassmål, säger Svantesson.

FAKTA/

IFK Borgholm - Lindsdals IF 0-7 (0-2)

RM IF - Rödsle BK 1-9 (0-3)

Målet: Marie Erlandsson.

Högsrums FF - Timmernabbens IF 3-0 (1-0)

Målen: Kajsa Möller, Mia Möller (straff), Eva-Karin Bergman (straff).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons