Annons
Nyheter

Hjältar hedrade moderklubben

Nyheter • Publicerad 12 augusti 2013

När inbjudan kom var det inget snack. Nästan 30 Mörbylånga GoIF-legendarer kom till Skansen för att spela uppvisningsmatch på klubbens 80-årskalas.

– Mörbylånga finns alltid med på något sätt. Det är en så stark uppväxt med idrotten, säger Andreas Thomsson, nu coach i Östers IF.

Annons

Det var stjärnspäckat på Skansen när MGoIF firade 80-årsjubileum. Nästan 30 för detta MGoIF-spelare, upp till drygt 60 års ålder, kom och spelade uppvisningsmatch mot dagens MGoIF. Veteranlaget innehöll bland annat tidigare Kalmar FF-spelare, före detta landslagsmannen och Englandsproffset Janne Jansson och en allsvensk tränare i Östers IF:s Andreas Thomsson.

– Det var självklart att komma och det här var fantastiskt roligt, jättekul att så många kom. Man har spelat med allihop på något sätt, det är helt otroligt. En del umgås man med mer, en del har man inte sett på länge. Och så dyker de alla upp här 2013... Det är häftigt, säger Thomsson, som senast bar n MGoIF-tröja 1989.

Vad betyder föreningen för dig i dag?

– Mörbylånga finns alltid med på något sätt. Det är en så stark uppväxt med idrotten. Man följer ju dem, det har man gjort i alla år. Jag brukar få SMS-rapportering när de spelar, jag har SMS-kontakt med dem efteråt och följer dem via hemsida och Facebook.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons