Annons
Nyheter

Hellsten ny tränare för MGoIF

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2007

FOTBOLL, DIV 4 DAM

Mörbylånga GoIF har en ny tränare för klubbens damlag nästa säsong. Det är herrlagets snabbe rivjärn Johan Hellsten som nu kommer att leda damlaget i division 4.

Annons

– Det ska bli jätteskoj och jag känner ju tjejerna sedan innan eftersom jag är härifrån, säger 24-åringen.

Johan Hellsten är mest känd som spelare i Mörbylånga GoIF:s herrlag i division 4. Dit återvände han i somras efter ett år som au pair i USA och han fick genast då en liten intresseförfrågan om att ge sig in på tränarbanan. Det var inget större långskott med tanke på att ”Hesse” alltid varit intresserad av ungdomsutveckling och de senaste fem åren varit tränare för ungdomslag i Mörbylånga.

– Han har länge varit delaktig i ungdomsverksamheten och leder i år även ett av klubbens yngre flicklag i innebandy, berättar lagledaren Stefan Johnsson och tillägger att Hellsten också jobbar som fotbollslärare på Skansenskolan tillsammans med Markus Jäverskog.

– Han gillar att jobba med ungdomar och utveckling och vi har ju ett ungt lag, säger Johnsson och menar att ”Hesse” passar som handen i handsken.

TVEKADE INTE

Utöver en fyraårs-sejour i Kalmar FF runt gymnasietiden har Hellsten varit moderklubben trogen och när damlaget behövde tränare behövde han inte tveka länge.

– Det här är nya utmaningar och det är väl tränarbiten jag vill hålla på med, förklarar han. Spelarkarriären är väl över, för där spelar man mest för att det är roligt numera.

– När jag fick förfrågan var det inte mycket tveka på, fortsätter han. Det är ett bra lag.

Och hur ska du göra det bättre?

– Jag får ta med lite av allt jag fått med mig under tidens gång av olika tränare. Men jag har inte satt några krav, för det är ju första gången för mig.

Annons

BELÅTEN TRIO

Tränartrion Fredrik Roosling, Benny Sjöstrand och Mikael Franzén tackar för sig efter två säsonger som tränare för damlaget.

– Vi är nöjda och belåtna och det kommer att bli jättebra med Johan nu, säger Roosling.

Stefan Johnsson fortsätter som lagledare och klubben letar efter en assisterande tränare till Hellsten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons