Nyheter

Här lämnar Böda/Högby elitfyran

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2006

FOTBOLL, ELITFYRANDet var tunga ben som gick av Nya IP i lördags.Ben som inte bara gick ut från Nya IP, utan även vandrade ut från elitfyran och ner i division IV.– Det är ju för jävligt, suckar mittbacken Niclas Ottosson efter förlusten mot Torsås GoIF.

Skördefesten kom verkligen av sig på Nya IP i Löttorp. De tre poäng som behövdes skördades inte utan Böda/Högby fick se sig slagna med 2-1.

Och på grund av att Eneryda besegrade Växjö BK med 1-0 hade faktiskt heller inte ens en B/H-seger kunnat rädda kvar nordölänningarna i elitfyran.

– Tabellen ljuger ju inte, erkänner tränare Kalle Byström. Men vi har inte haft något medflyt. I dag kunde vi ju till exempel ha haft 3-0 innan de gjorde 1-1.

– Ja, vi måste sätta våra chanser, tillägger veteranen på mittfältet Jörgen Petersson.

Eneryda vann

Böda/Högby började annars matchen bra. Efter en kvart sköt lagkapten Jonas Nilsson en frispark som Torsås-keepern Nils Bittner med nöd och näppe hann ner och enhandsrädda vid sin högra stolprot.

Strax därefter förkunnades det dock av speakern att Eneryda tagit ledningen mot Växjö, vilket innebar att det just då inte ens skulle räcka med en B/H-seger för att ta tillbaka kvalplatsen från Eneryda.

22 minuter in i matchen var Thomas Hedlund ett fåtal centimetrar från att ge Böda/Högby ledningen, men tre minuter senare fick laget ändå in 1-0 efter att Jonas Nilsson spelat fram lillebror Pelle, som tryckte in ledningsmålet.

Därmed rättvisa 1-0 i paus.

Kvitterat

Ett halvsömnigt och tafatt Torsås kom dock igång i andra halvlek, samtidigt som Böda/Högby tappade sitt spelövertag.

– Vi spelade bra i första, men sedan tappade vi, analyserar Ottosson. Det har varit genomgående så i serien i år.

– Vi räcker inte till. Vi har inte de spelarna, inte den rutinen, fortsätter han.

Torsås var det bättre laget i andra halvlek och Erik Georgsson satte kvitteringen på nick efter en knapp kvarts spel in i andra.

Ingen spade behövs

Tio minuter efter kvitteringen blev Nicklas Jämtin frispelad av Pelle Nilsson, men avslutet gick på målvakt och ut till en resultatlös hörna.

Istället fastställde Henrik Bertilsson slutresultatet till 1-2 efter att ha vunnit bollen i kamp med ett tamt B/H-försvar.

Förlusten var ett faktum, liksom uttåget ur elitfyran.

– Det är ju för jävligt, men det är bara att ta nya tag nästa år, avslutar Ottosson positivt. Det här är ingenting att gräva ner oss för.

FAKTA/Böda/Högby - Torsås GoIF 1-2 (1-0)

Målet: 1-0 Pelle Nilsson (25).

Startelvan: Jonas Pettersson – Marcus Nelson, Fredrik Oscarsson, Niclas Ottosson, Mattias Nelson – Jesper Swahn, Jonas Nilsson, Jörgen Petersson, Thomas Hedlund – Nicklas Jämtin, Pelle Nilsson.

Avbytare: André Ohlsson, Björn Fjellström, Mattias Arnesson, Magnus Pettersson, Tobias Arnesson.