Annons
Nyheter

Gulddrömmen sprack i nionde

Nyheter • Publicerad 28 oktober 2007

FOTBOLL, ALLSVENSKAN

IFK Göteborg satte 1-0 redan i den nionde minuten. Då sprack Tobias Carlssons allsvenska gulddröm. Sedan hjälpte det inte att Kalmar FF 2-0-betvingade AIK, IFK segrade med samma siffror mot Trelleborgs FF och vann allsvenskan – poängen före KFF som därmed spelade hem ett stort silver.

Annons

Förutsättningarna för ett rödvitt guld var glasklara. Kalmar FF var tvunget att vinna samtidigt som både Göteborg och Djurgården inte fick segra. IFK var dock först ut av guldtrion att näta genom Thomas Olsson redan i den nionde minuten hemma på Ullevi. Tobias Carlsson hade full koll på IFK:s ledningsmål från sin mittbacksplats.

ETT SKITMÅL

– Man hörde ju reaktionen från publiken och sen hördes det från vår bänk att det var ett riktigt skitmål. Synd att det kom så tidigt, säger "Tobbe".

När Pontus Wernbloom innan den första halvlekens slut gjorde 2-0 till Göteborg kändes KFF:s chans till guldet än längre bort. Carlssons KFF gjorde både 1-0 och 2-0 i den andra halvleken, men IFK behöll sin tvåmålskudde och kunde därmed vinna sitt första allsvenska guld på över tio år.

Tobias, vann ni ett litet guld eller stort silver?

– Att nämna ordet guld känns lite magstarkt, så det känns definitivt som ett silver, men vi har gjort en bra säsong.

CUPGULDET

En säsong som inneburit en titel i svenska cupen och en andraplats i allsvenskan. Tobias Carlsson vet vilken prestation han värdesätter högst:

– Cupguldet. Känslan att vinna något är alltid speciellt.

Medan IFK Göteborg firar med guldpytt på Kamratgården, så vet Tobias Carlsson vad det står på KFF-menyn på söndagskvällen.

– Det blir isterband, det brukar vi käka.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons