Annons
Nyheter

GoIF:ens ryggrad delade på Kvarnsegern

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2006

FOTBOLL, KVARNLIGAN

En har redan bestämt sig för att byta klubb, en vet inte alls hur det blir och en har knappt tänkt tanken att byta.En är back, en är mittfältare och en är forward.Men det finns också saker Nicklas Nelson, Johan Flobecker och Jimmy Gullquist har gemensamt.Alla tre är vinnare av Kvarnligan 2006.

Annons

I en rafflande slutstrid där alla tre inför sista omgången stod på samma antalet kvarnar lyckades ingen till slut ta en kvarn i den sista matchen vilket innebar att det 2006 delas ut tre priser bland Färjestadens GoIF-spelarna. Två av dessa var dessutom nyförvärv, Nelson som kom från Böda/Högby och Gullquist som kom från Västervik. Och båda har acklimatiserat sig bra efter en trög start.

– Jag trivs jättebra, jag valde Färjestaden eftersom jag tyckte att det skulle vara kul att spela för ett Ölandslag och jag är hur nöjd som helst, säger Gullquist som i mitten av säsongen la upp ett mål att nå de 18 mål som förra årets skyttekung Peter Ivarsson kom upp i.

Målskörden stannade dock på snöpliga 17 mål...

– 17 mål är ändå helt ok, nästa års mål med säsongen blir att göra fler.

Nelson velar

För Gullquist har redan bestämt sig för att spela vidare i Färjestaden. En som velar mer är Nicklas Nelson. Han kom detta året från Böda/Högby och har, trots att han själv inte ger sig själv mer än godkänt för den andra halvan av säsongen och underkänt för den första, inneburit ny stabilitet i GoIF:ens backlinje.

– Det tar ett tag att acklimatisera sig, sen bytte jag mittbackskollega en bit in i säsongen till Tom Karlsson, vilket har fungerat bra, men det tar ett tag att vänja sig.

Veteran behövs

Nelson säger att inget beslut är taget angående hans fotbollsframtid. Att sluta med fotbollen på högre nivå vid 29 års ålder är inget som lockar, men samtidigt väntar ett nytt barn till våren och familj och jobbsituationen måste också fungera. Helt klart är att Färjestadens GoIF är i behov av backveteranen när många spelare i truppen omgärdas av flyttrykten.

Tränarkarriär stundar

Annons

En som redan bestämt sig för att Färjestaden-tiden är över är Johan Flobecker. En tränarkarriär stundar och förhoppningen är att kunna kombinera tränandet och spelandet ett par år till. Detta kan han dock inte genomföra i Färjestaden.

– Färjestaden har redan ”Jocke” (Christensson) som tränare och han gör ett bra jobb, därför måste jag flytta på mig för att få möjligheten att träna ett lag.

Anbud saknas inte, men vart han kommer hamna är ännu inte bestämt.

”Limpan” värd

När nu till slut alla hamnade på samma antalet kvarnar måste ändå en värdig vinnare tas ut. Och vilka är då inte bättre att fråga än de tre kvarnligasegrarna.

Gullquist tycker att alla tre är lika värdiga vinnare, men Flobecker och Nelson vill dock nämna framförallt ett namn som de tycker förtjänar priset.

Det är Stefan ”Limpan” Lindberg, materialaren i föreningen...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons