Nyheter

Glömminge steget före Borgholm i ÖM

Nyheter • Publicerad 19 april 2006

FOTBOLL, ÖMSeriekonkurrenterna IFK Borgholm och Glömminge IF gjorde upp för första gången den här säsongen redan i påshelgen.Lagen drabbade samman i första omgången av ÖM och GIF tog en tämligen klar 3–1–seger.

IFK Borgholm och Glömminge IF bjöd på en försmak av vad som komma skall i årets division V sydöstra när lagen möttes i ÖM på annandagen.

GIF, nederlagstippat av många, visade direkt att de inte tänkte ge bort kvartsfinalplatsen.

Tvärtom skaffade sig laget ett rejält grepp om matchen redan i den första halvleken.

Duktige högermittfältaren Armend Avdyli gjorde 1–0 på ett skott utifrån och Rickard Persson ökade på när han nickade in Fredrik Anbackens väl avvägda frispark.

– Armend hade lekstuga på kanten i första halvlek, säger Glömmingetränaren Marcus Kraaijenbrink nöjt.

”Vi är för bekväma“

Hans kollega i Borgholm, Johny Erlandsson, var av förklarliga skäl inte lika nöjd med matchens inledande 45 minuter.

– Vi är inte riktigt på hugget och är för bekväma i första, konstaterar han.

Spelmässigt handlade det om kamp med täta närkamper.

Borgholm hade mycket boll matchen igenom men det var gästerna som skapade mest tack vare vassa kontringar.

När pigge inhopparen Emil Börjesson iskallt lyfte in 3–0 över Niklas Medberg var matchen förstås punkterade och Jonathan Karlssons reducering i slutet var mest av akademiskt intresse.

– De gör tre mål och skapar chanser. Annars är det ganska jämnt tycker jag. I andra tar vi tag i det ordentligt. Vi äger mycket boll men skapar alldeles för lite sett till bollinnehavet, analyserar Erlandsson.

Börjesson dominant

Gladare miner syntes förstås i Glömmingelägret efter segern som innebär att Böda/Högby väntar i kvartsfinalen.

– Vi ska inte slå oss för bröstet för mycket, men jag är jättenöjd, säger Kraaijenbrink som själv stod för en stabil insats som mittback.

Just försvarsspelet var ”Kraaijen“ riktigt belåten med.

– Defensiven är bra över hela banan. Vi gör precis vad vi ska, vi backar hem lite och gör det tight för dem. Vi förlorar inte många nickdueller när de får slå långt, säger han och fortsätter med att blicka framåt.

– Vi har vågat ge våra yngre chansen. Det finns där hos dem. Det kanske tar ett halvår att bygga upp, men det får det göra.

Den av ynglingarna som visade framfötterna mest var Tim Börjesson. Glömminges defensive mittfältare dominerade helt och imponerade stort med säkert positionsspel, hårt jobb och många vunna närkamper.

Plus i GIF även till Armend Avdyli samt Borgholms inhoppare Mats Gustavsson och Henrik Karlsson.

FAKTA/IFK Borgholm–Glömminge IF 1–3 (0–2)Målet, IFK: Jonathan Karlsson. GIF: Armend Avdyli, Rickard Persson, Emil Börjesson.