FOTBOLL, TRÄNINGSMATCHFörra säsongen var säsongen när Glömminge IF skulle ta steget upp i division fyra och RM IF harva i mittenregionen av femman.Situationen blev den omvända och när lagen möttes i en träningsmatch på Färjestadens stenmjölsplan fick RM finna sig i att ha favorittrycket.1–1 blev det till slut.

För att förstärka spänningen på planen finns ju även RM:s gamle tränare Markus Kraaijenbrink nu för tiden i Glömminges röda dress. Han hade för dagen satt sig själv på en mittbacksposition, något han själv tidigare aviserat i Ölandsbladet.

Annons

Behövs rutin

Och visst behövdes det ett stabilt mittförsvar när RM i början av matchen tryckte på för ett ledningsmål.

– Det behövs rutin i mittförsvaret. Jag är kanske inte den som springer mest, men jag är nog den som skriker mest, sa Kraaijenbrink som tillsammans med sin mycket duktige mittbackskollega Daniel Pettersson höll rent framför Joakim Deurell-Sjöström i Glömminge-målet.

Trångt på mittfältet

Efter RM:s tryck under de inledande 20 minuterna kunde Glömminge efter hand flytta upp positionerna och börja skapa tillstymmelser till chanser. Framförallt var det Armend Avdyli, offensiv mittfältare i Glömminge, som tog tag i taktpinnen och tillät sitt lag att ha mer boll. Kraaijenbrink var mycket nöjd med sin adept som han själv plockat över från Färjestadens GoIF.

– Det märks att han har fått tillbaka glädjen i fotbollen. Det är viktigt för honom.

Bolltouch

Glömminges bättre spel gav också resultat när först Rickard Persson fick ett friläge som Niclas Olsson kunde göra en bra räddning på. I samma situation blev Persson olyckligt skadad vilket innebar att unge Emil Börjesson fick chansen att hoppa in.

Detta skulle visa sig bli ett succéinhopp när Börjesson med sin andra bolltouch förpassade bollen in i mål efter att med den första ha tunnlat Olsson i RM-målet.

Straffräddning

Annons

Andra halvlek var en lång gäspning fram till dess att RM som en blixt från klar himmel tilldelades en straff efter att Sebastian Sten gått omkull i straffområdet.

Fram som straffskytt klev inhoppande mittbacken Jimmy Anemyr. Straffen var välslagen men det räckte inte när Deurell-Sjöström sträckte ut och gjorde en kvalificerad räddning.

Kvitteringen kom istället med cirka 20 minuter kvar när Joakim Bengtsson drog till utanför straffområdet och fick till en praktträff som dalade in i bortre krysset.

För lite tid ute

RM:s tränare Anders Svantesson var inte allt för missnöjd efter matchen.

– Vi har fortfarande fått för lite tid utomhus. Vi har problem med avståndsbedömningen och slår bort för många pass. Men det är sådant som kommer.

Matchen slutade alltså 1–1 och gav i alla fall en fingervisning om att Glömminge IF börjat hitta rätt inför den kommande säsongen.

FAKTA/Glömminge IF – RM IF 1–1 (1–0)Målen: 1–0 Emil Börjesson, 1–1 Joakim Bengtsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.