Annons
Nyheter

Glömminge IF gjorde sitt jobb

Nyheter • Publicerad 24 juli 2008

FOTBOLL, ÖM–SEMI

Smakstart för Glömminge IF. Mardrömsöppning för Persnäs AIF.

Annons

– Vi var inte riktigt vakna i början, säger PAIF:s Fredrik Alvarmo om matchinledningen som innebar 0–2 efter mindre än tio minuter.

De flesta hade räknat med en enkel Glömmingeseger i ÖM–turneringens andra herrsemifinal och inledningen av matchen gick precis enligt förhandstipsen. Publiken på Tallhöjden hann knappt andas ut efter den spännande dammatchen förrän Stefan Nyberg rann igenom och gjorde 1–0. Precis den starten Persnäs inte hade råd med om de på allvar skulle kunna hota fjolårsfinalisten Glömminge.

– Vi var inte riktigt vakna i början, säger Persnäs rutinerade mittback Fredrik Alvarmo.

Än värre skulle det bli några minuter senare. Notoriske målskytten Rickard Persson höll sig framme och placerade in tvåan innan tio minuter var spelade.

”VAR GANSKA SVÅRT”

Många trodde nog att det skulle rinna iväg rejält efter den starten, men PAIF stretade faktiskt emot riktigt bra.

– Det var ganska svårt efter 2–0. Det blir lätt att det sätter sig i skallen att ’det här kommer att gå enkelt’. Vi gick ner oss lite, säger Glömminges Johan ”Stegen” Steglander.

Persnäs tätade till defensiven och var även framme och hotade i offensivt straffområde vid ett par tillfällen.

– Vi hade några hörnor som vi var riktigt farliga på. Men vi hade behövt ett mål där, då hade vi haft lite känning och de kanske hade blivit lite skärrade, säger Alvarmo.

SPELADE AV MATCHEN

Annons

I stället stod sig 2–0 i paus och i den andra halvleken kunde Glömminge spela av matchen.

– Jag tycker att vi kontrollerar det, men det är lite surt att vi inte kunde göra fler mål. De hade nog vikt ner sig då, funderar Steglander och fortsätter.

– Men hade vi inte fått de där snabba målen i början vet man ju inte hur det hade gått.

Chanser till att utöka ledningen saknades inte men allt som oftast uppträdde Glömminge för uddlöst och omständligt kring det offensiva straffområdet. Avsluten lyste ofta med sin frånvaro och Persnäs hopp levde länge och väl. Nordölänningarna var frammme ett par gånger och ett reduceringsmål hade skapat lite nerv.

– De gör en jättebra match och kämpar på i 90 minuter, berömmer ”Stegen” och får medhåll av Alvarmo.

– Jag tycker att vi spelar upp oss. Det var ett steg framåt i alla fall och jag hoppas att vi kan ta med oss en del av det här.

FREDRIK ALFREDSSON

Persnäs AIF–Glömminge IF 0–2 (0–2)

Målen: 0–1 Stefan Nyberg (2), 0–2 Rickard Persson (8).

Startelvan, PAIF: Mattias Bertilsson – Jonas Olsson, Fredrik Alvarmo, Fredrik Rydberg, Alexander Jonsson – Mattias Pettersson, Mattias Krusell, Henrik Johansson, Albin Olsson – Tommy Johansson, Daniel Arnér.

GIF: David Jansson – Peter Mosseke, Nicklas Carlsson, Daniel Pettersson, Marcus De Graaf – Emil Börjesson, Tim Börjesson, Christian Karlsson, Johan Anbacken – Rickard Persson, Stefan Nyberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons