Annons
Nyheter

Gamla goda Böda/Högby

Nyheter • Publicerad 24 april 2006

FOTBOLL, ELITFYRANEfter Böda/Högbys överraskande premiärseger var det glada miner på Nya IP.Och tränare Kalle Byström var mäkta stolt över sina krigare.– Det är ett jävla hjärta, det märks att det är folk här uppifrån igen i hela laget. Nu är det vi mot världen som vanligt.

Ja, Böda/Högby strålade ikapp med solen efter lördagens premiärseger mot Eneryda IF hemma på Nya IP.

Annons

Och visst skulle de göra det.

”Hjärtat klappar för Böda/Högby” ekade ut genom högtalarna och jädrar vad B/H-hjärtat klappade under matchen. Med hög moral och stor kämparvilja tillät man Eneryda endast skapa en riktigt farlig chans. Den kom i inledningen och avvärjdes snyggt av duktige Conny Hultenius i B/H-målet.

Bermudatriangel

Nyckeln till segern var annars Böda/Högbys tre män på innermittfältet, som utklassningsvann slaget om mittplan.

Triangeln med Fredrik Oscarsson som defensiv mittfältare bakom Jonas Nilsson och Nicklas Jämtin var suberb och fungerade lite som en Bermudatriangel för Eneryda.

För varje gång bollen kom in där så försvann den.

Trion vann allt.

– Ja, det var rätt hyfsat, Oscarsson och Jämtin var duktiga, men jag var lite försiktig, säger den fotskadade lagkaptenen Jonas Nilsson på känt ödmjukt manér. Oscarsson samlade upp bollarna bra.

Och det var just Oscarsson som satte premiärmålet en halvtimme in i matchen. Efter att ha dragit en gubbe strax utanför straffområdet klippte han till med ett vänsterskott som seglade upp i Enerydamålvaktens vänstra kryss.

Snyggt var bara förnamnet.

Annons

Flaxmål

Eneryda-coachen Ulf Heintze, som verkligen saknade sina två ordinarie mittbackar, var överraskad över att spelarflyktsdrabbade Böda/Högby ändå spelade så pass bra. Han tyckte att det spelmässigt var en jämn match, men att Conny Hultenius och Fredrik Oscarsson avgjorde matchutvecklingen.

– Målvakten gör ju en sagolik räddning på vårt första skott och sedan får de ett litet flaxmål där i början. Det är ju helt sanslöst grannt det målet.

– Hade vi fått 1-0 istället hade vi nog gjort det bättre.

Skön bredsida

Men nu var det istället B/H som inledde målskyttet, ett målskytte Jonas Nilsson sedan fortsatte med att göra 2-0 i inledningen av andra halvlek. Lillebror Pelle hade fällts i straffområdet och Jonas satte in en säker bredsida nere vid målvaktens vänstra stolpe.

– Jag tänkte dra till den först, men han gick ganska tidigt, så...

Din fot gör ont när du skjuter, men gjorde bredsidan också ont?

– Nej, den var bara skön, hehe.

2-0 slutade sedan också matchen.

Annons

Inget i granen

Visst var Böda/Högby bra, men i ärlighetens namn bör det nämnas att ett skadedrabbat Eneryda inte var speciellt mycket att hänga i granen denna dag.

Byström håller med om att man inte ska dra för stora växlar av segern och att det är ny match till helgen.

– Ja, men nu vet vi att vi kan i alla fall.

FAKTA/Böda/Högby – Eneryda IF 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 Fredrik Oscarsson (30), 2–0 Jonas Nilsson (straff, 50).

Startelvan: Conny Hultenius - Magnus Pettersson, Tobias Arnesson, Roger Nilsson, Mattias Nelson - Jonas Nilsson, Fredrik Oscarsson, Nicklas Jämtin - Niclas Ottosson (ut 70), Pelle Nilsson, Marcus Nelson (ut 88).

Avbytare: Jimmy Gunnarsson, André Ohlsson, Jesper Swahn (in 88), Björn Fjellström, Tobias Jonsson (in 70).

Varningar, B/H: Fredrik Oscarsson. EIF: Emil Åberg.

FAKTA/Kvarnligan

Annons

Många spelare förtjänade kvarnar, bland andra lagkaptenen Jonas Nilsson, målvakten Conny Hultenius och veteranen Roger Nilsson, som på egen hand höll ihop backlinjen.

3: Fredrik Oscarsson - Premiärmålskytt och lagets bäste spelare. Dammsugarrollen mellan backlinje och mittfält är som klippt och skuren för ”Oscar”, som fick lovord från såväl tränare Byström som lagkapten Nilsson.

2: Pelle Nilsson - En forward ska visserligen göra mål och det gjorde inte Pelle, men med sitt uppoffrande spel och närkampsvinster skapade han oro i Enerydaförsvaret och chanser för sina medspelare. Orsakade bland annat straffen.

1: Nicklas Jämtin - ”Jämtin har aldrig sprungit så här mycket”, sade tränare Byström. Nicklas var nästan överallt och gjorde mittfältstrion till den bollvinnare den var.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons