Nyheter

Fyra minuter från första segern

Nyheter • Publicerad 5 juni 2007

FOTBOLL, DIV 3

Tabelljumbon Färjestadens GoIF var på måndagen endast fyra minuter från att ta sin första seger för säsongen. Då satte nästjumbon Jämjö GoIF en fantastiskt snygg volley och kvitterade till 2-2.

– Nu var man ju nära att ta en seger och när det är så nära vill man ju alltid vinna, konstaterar tränare Joachim Christensson.

Lag i botten av tabellen har svårt att vinna. Därför var det inte helt oväntat att mötet mellan jumbon och nästjumbon slutade utan segrare, 2-2.

– Ser man till hela matchen var det väl rättvist, analyserar Christensson. Hela matchen var ett ställningskrig som böljade fram och tillbaka.

Jämjö tog ledningen med 1-0 tio minuter innan paus.

– Vi började bra och hade två bra lägen första tio, men sedan gjorde de 1-0. Det var lite grötigt, tilltrasslat och bollen studsade in, minns ”Jocke”.

”GULLA” NÄTADE IGEN

Fyra-fem minuter in på andra halvlek kvitterade Jimmy Gullquist på ett inlägg och med en kvart kvar på matchen tog ”Gulla” även tillvara på ett Jämjömisstag och satte 1-2, hans femte mål för säsongen. Med åtta minuter kvar hade Tom Karlsson ett rungande stolpskott, men det blev aldrig 1-3, utan istället 2-2 på en hörna med fyra minuter kvar. Tungt för Färjestaden naturligtvis, men Christensson blickar framåt.

– Det är bara att fortsätta, det måste studsa vår väg snart. Men det är ju trepoängaren man söker och vi måste nog få en innan uppehållet för att hänga med.