Annons
Nyheter

Frågetecken i Färjestaden

Nyheter • Publicerad 10 november 2006

FOTBOLL, DIV. IIIHur ser det egentligen ut i Ölands bästa fotbollslag så här i mitten av november exakt 88 år efter Första världskrigets slut?Ja, det är faktiskt rätt svårt att svara på. En del stannar i klubben, en del lämnar den, men framförallt är det ett par mycket framträdande spelare som fortfarande är osäkra.

Om samtliga veliga spelare bestämmer sig för Färjestaden nästa år, ja då ser det mycket bra ut för Färjestaden.

Annons

Om ingen av dem blir kvar kan det dock bli ett tungt 2007 för GoIF:en.

Jens stannar

Av de 17 spelare som spelade mest under höstsäsongen är läget följande:

Stannar– Jonas Deurell (mv), Nicklas Nelson (b), Jimmie Nilsson (b), Christopher Roswall (b/mf), Fredrik Sturesson (mf), Jens Göthberg (mf), Johan Lewton (mf), Jimmy Gullquist (f).

Lämnar– Mathias Lindberg (b, till IFK Berga), Johan Flobecker (mf/f, tränare i Kalmar AIK), Johan Wrangsten (mf/f, försvann redan i höstas på grund av arbete), Nils-Petter Nilsson (f, ny klubb ej klar).

Osäkra– P-M Carlsson (b), Tom Karlsson (b), Daniel Bogefors (b/mf), Ali Soukiyh (mf), Tobias Johansson (mf/f).

I samma serie?

Klubbar i regionen, som till exempel Lindsdal, Nybro och Kalmar AIK har varit och ryckt i en del av de här osäkra GoIF:arna, som har trivts bra i Färjestaden och som Christensson självklart vill ha kvar i truppen nästa år.

– Jag förstår om man vill testa på högre upp i divisionerna eller trappa ner i division IV, men personligen har jag lite svårt att se att man går till en klubb i samma serie, funderar GoIF-coachen.

Två nyförvärv har bestämt sig

Annons

För att hålla fast vid Första världskriget-kopplingen frågar man sig då hur det ser ut på nyförvärvsfronten?

Jo, Glömminges Joakim Deurell-Sjöström (mv) och SSG:s Mattias Nilsson (mf) har bestämt sig för Färjestaden.

Deurell-Sjöström kan kanske ersätta andremålvakten Tobias Olsson som är osäker till en fortsättning och flera klubbar har hört av sig om hans tjänster.

Enligt Christensson verkar SSG-strikern Martin Gustavsson och Torsås Emil Olsson positiva till Färjestaden. RM:s William Andersson, Mörbylångas Johan Ljungström och Högsrums Simon Svensson har också tränat lite med GoIF:en.

– Det är främst yngre spelare från Öland, det är så vi får jobba nu, säger Christensson. Vi har ju föryngrat oss.

14-årig duo

Apropå föryngring så har för övrigt de lovande 16-åringarna Simon Strindhag och Michel Traore, samt den 14-åriga duon Rasmus Sjöstedt/Christopher Christensson tränat med A-truppen och de kommer eventuellt att flyttas upp permanent.

Fem lag från fyran

Svenska Fotbollförbundet har nu gjort ett förslag till seriesammansättning för division III sydöstra Götaland och den tolv lag stora serien ser ut som följer:

IFÖ Bromölla IF (från Skånefyran), Färjestadens GoIF, Hovmantorp GoIF (från småländska elitfyran), Jämjö GoIF (från Blekingefyran), Kalmar AIK FK, Nosaby IF (ett Kristianstadslag från Skånefyran), Nybro IF, Rydaholms GoIF (från division II), Saxemara IF, VMA IK, Växjö Norra IF, Älmhults IF (från småländska elitfyran).

Annons

Serien består av hela fem lag från divisionen under trean och bara ett lag från division II. Det var väl roligt, ”Jocke”?

– Ja, men man kan aldrig ta någonting för givet. Visst låter det bättre, men man kan inte säga att det blir enklare för det.

Bilteorin

Christensson presenterar den så kallade ”bilteorin”, där ett gäng på fem bra fotbollsspelare inför en säsong helt plötsligt kan sätta sig i en bil och åka till en ny klubb i närheten.

– Man vet aldrig med lagen i Skåne, där i Kristianstadsregionen och även i Växjöregionen för den delen. En del klubbar gör vissa satsningar ibland.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons