Annons
Nyheter

Fotbollscomeback av Jonas

Nyheter • Publicerad 2 maj 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

En av Färjestadens IBK:s största profiler, den före detta svenska mästaren Jonas Nilsson, sadlar denna sommar om och blir fotbollsspelare i Färjestadens GoIF.

Annons

För ett par år sedan, då han bodde i Australien, var Jonas Nilsson hemma på ön och spelade då en sommar med SSG IF. Men sedan dess har det varit innebandy för hela slanten i Färjestadens IBK. Men nu återvänder Färjestadens GoIF-produkten till Tallhöjden.

– Jag gjorde premiär i b-laget förra helgen och det var stort, lite nervöst faktiskt, säger han. Men det gick bra, vi vann.

Jonas, som tidigare huserat på innermittfältet under sina fotbollssejourer, var nu mittback.

– Ja, man är väl lite äldre nu, hehe... Lite rutin och man slipper springa.

I GoIF:en får han nu spela med brorsan Jimmie Nilsson, samt kusinerna Björn och Charlie Nilsson.

Räcker det med Nilssöner?

– Ja, jag tycker det är rätt lagom, det är väl trevligt.

Väntar på besked med skola

Jonas Nilsson vill studera i Göteborg till hösten, men får inte reda på om han kommer in där förrän i mitten av juli. Därför kommer han att försöka göra en liten specialare.

– Jag kommer göra klart med en division 1- eller superligaklubb i Göteborg och sedan avvakta. Mitt andra- och tredjeval i skolan är i Kalmar, så skulle jag inte komma in i Göteborg så ska jag ha rätt att gå tillbaka till FIBK.

Annons

Men hur blir det då med innebandyn i sommar?

– Det blir ingen försäsongsträning för mig i alla fall, det blir fotboll istället. Ingen innebandy, men styrka och egen träning och fotboll. Och Olander (Magnus, tränare FGoIF) har mycket bra styrkeövningar också.

TILLFÖR RUTIN

Ett sommarjobb här i regionen gör att Nilsson blir kvar i GoIF:en augusti månad ut, till tränare Magnus Olanders stora glädje.

– Det är ju en jätteduktig idrottsmänniska, även om han ligger efter lite med fotbollen just nu. Men det är kul att ha med honom, han tillför rutin i b-laget och senare kanske han även kan hoppa in i a-laget, säger coachen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons