Annons
Nyheter

Första förlusten faktum för IFK

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2006

FOTBOLL, DIV. IV DAM– Vi underpresterade väl lite, men vi fick oss samtidigt en lektion.Så löd IFK Borgholm-coachen Janne Strindhags korta men klockrena analys efter lagets 0–5-nederlag i seriefinalen mot Lindsdals IF B.

IFK-tjejerna hade inte serieförlorat 2006 innan tisdagskvällens toppmatch på Borgholms IP, en kamp som genomfördes under en gråtrist och regntung himmel.

Annons

En sylvass Lindsdalsbilaga, anfört av kvicksilvret Josephine Larsson i anfallet, rullade också upp ett högt tempo, men IFK stod pall.

Briljerat

Under de 40 första minutrarna ledde småländskorna tillställningen på poäng och i hemmalaget hade då keepern Annette Ripheden briljerat med en rad kvalitativa räddningar. Ripheden fick också hjälp vid ett tillfälle när Annika Nilsson stoppade ett Lindsdalsavslut ståendes på mållinjen.

Utdelning

Josephine Larsson fick dock utdelning fyra minuter innan paus. Forwarden befann sig bakom IFK:s backlinje när hon fick en passning, någon avblåsning kom emellertid inte och Larsson kunde behärskat runda Ripheden och bredsida in 0–1.

– Solklar offside, sade Magnus Ringqvist, IFK:s andra hälft i tränarstaben.

– Det var ett opsykologiskt mål, men jag tyckte ändå inte att det betydde alltför mycket, eftersom vi var en halv fot från att kvittera i början av andra.

”Matchen dog”

IFK hade nämligen spottat upp sig efter 45 spelade minuter och vaskade fram en farlig chans till 1–1. Mål blev det dock ej och vad hände då istället? Jo, Lindsdal kontrade och satte distinkt in tvåan bakom en maktlös Ripheden.

– Då dog matchen, konstaterade Ringqvist.

Annons

Lindsdal fortsatte att trumma på och Josephine Larsson firade triumfer med sin snabbhet. Innan klockan hade tickat 90 minuter hade LIF hunnit med att näta ytterligare tre gånger.

Första förlusten, vad betyder det här, Magnus?

– Egentligen ingenting. Vi måste fortsätta att vinna och behålla kvalplatsen. Lindsdal var sylvasst och vi får helt enkelt ta till oss den här förlusten och sedan se framåt. Vi har match på lördag igen.

Lindsdalsbilagan var bättre i det mesta. I IFK förtjänar Annette Ripheden beröm och även ett plus i kanten till inhoppande Moa Larsson. Moa imponerade med sin kvickhet och fina teknik och oroade gästernas försvar vid ett par tillfällen.

IFK Borgholm – Lindsdals IF B 0–5 (0–1)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons