Annons
Nyheter

För bra för derbyt

Nyheter • Publicerad 28 augusti 2009

FOTBOLL, DIV 6

De klassiska derbyna på sydöstra Öland har inte varit sig lika i år.

Annons

SSG IF är 2009 nämligen för bra för Hulterstads AIK.

Det visade man ikväll på Kvarnvallen efter en seger med 4-1.

Det obesegrade SSG-tåget tuffar vidare och gjorde ikväll ett litet stopp på Kvarnvallen, borta mot lokalrivalen Hulterstads AIK.

– Vi förväntade oss tufft spel, för det är det alltid mot Hulterstad, berättar SSG-illern Peter Helgesson, som fick se sin spelande tränare, Martin Gustavsson, öppna målskyttet med att sätta en straff till 0-1.

Lade herr Gustavsson en straff? frågar sig nog vän av ordning. Var det inte en facebook-grupp som röstade bort Martin från den uppgiften? Jo, gruppen fick igenom att Jonas Helgesson istället skulle lägga lagets straffar, men Jonas var bortrest denna kväll och därmed tog Gustavsson hand om straffen.

– Ja, Jonas var ju inte med nu, men vi får se hur det blir framöver, det är ju ändå Martin som bestämmer i slutändan, säger Helgesson smått uppgivet.

– Ja, jag kan ju välja att inte ta ut Jonas i laget, säger Gustavsson med ett leende...

Bra SSG-start

Knappt hade Gustavssons straff slagits in innan HAIK-keeper Jonny Näslund åter fick vittja nätet. I samma minut, den nittonde, satte nämligen Christian Carlsson även 0-2.

– Det var tungt, säger HAIK-mittbacken Peter Eriksson om starten.

Annons

– Det går inte att klaga på den, säger hans namne Helgesson om samma start. Det var ett tufft krig där ute, men vi fick en bra start och det tog ner dem lite.

Blåste av tidigare

Peter Helgesson var pigg och satte 0-3 mellan benen på Näslund efter en halvtimmes spel, men sedan ändrades förutsättningarna. Kvarnar och mjöl är en säker koppling, men Kvarnvallen och Mjölner är en något mer diffus sådan. Dock var det just den hammaren Tor tog upp och svingade över Hulterstad strax innan pausvilan. Regnet öste dessutom ner och domaren blåste av för halvtid i förtid, lite innan 45 minuter.

– Jo, det var lite blött där ett tag, konstaterar Helgesson i underkant.

"Ragge" målade

Precis när lagen sedan gått ut för att avsluta första halvlek glidsköt Janne Eriksson in en reducering med HAIK:ens enda mål för dagen, men närmare kom man aldrig seriesuveränen. SSG är numera för bra för det klassiska derbyt och Roger Harrysson fastställde slutresultatet till 1-4.

– De får någon mer spelare över på mitten i första halvlek, men i andra körde vi mer man-man och hann med lite bättre, säger Eriksson.

Så ni är nöjda med andra halvlek?

– Ja, taktikmässigt är det bättre. SSG har ju ett par duktiga lirare, men vi viker inte ner oss i alla fall.

FAKTA/

Annons

Hulterstads AIK - SSG IF 1-4 (1-3)

Målen:0-1 Martin Gustavsson (straff), 0-2 Christian Carlsson, 0-3 Peter Helgesson, 1-3 Janne Eriksson, 1-4 Roger Harrysson.

Övriga ö-resultat i sexan ikväll:

Degerhamns IF - IFK Kåremo 1 - 10

Norra Tångs BK - Högsrums FF 1 - 2

Persnäs AIF - FK Stora Frö 2 - 4

BK Norra - Norrlidens IF Ej inrapporterat i skrivande stund

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons