Annons
Nyheter

Flera intressanta spelare i B/H

Nyheter • Publicerad 27 november 2006

FOTBOLL, DIV. IVEfter ett 2006 präglat av spelarflykt och degradering till division IV ligger nu Böda/Högby i startgroparna för Operation Renässans.Flera intressanta namn har tränat med klubben som andas optimism inför 2007.

Efter årets säsong valde Kalle Byström att inte längre fortsätta som tränare och nyligen blev det klart att Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson är den som tar över och leder nordölänningarna nästa säsong.

Annons

Byström har istället intagit en ny roll i Böda/Högby, den som ansvarig för allt det sportsliga i klubben. Och den rollen trivs han med.

– Det är kul, det känns jätteroligt det här, säger han och berättar att han inte ville fortsätta som tränare för att han dels hade en del privata grejer att fixa utanför planen, samt att sonen Viktor nu på allvar bankar på A-lagsdörren och att Kalle därför för allas bästa inte vill vara med i någon ”jävsituation” i laguttagningarna.

– Det var läge nu, så nu tar jag hand om organisationen lite istället. Den har varit lite sådär tidigare.

”Fimpen” har bestämt sig

Än så länge är det inte klart med några nyförvärv inför 2007, men IFK Borgholms Johan ”Fimpen” Pettersson, som i år gjort comeback på innebandyplanen i Högby IF, har enligt Byström bestämt sig för spel i Böda/Högby nästa år.

– Ja, han har sagt ja, bekräftar han och poängterar att ingenting ännu är påskrivet.

Försvarsresen Johan Hammarsten, som ifjol gick från Böda/Högby till SSG IF, har varit och tränat med sina gamla lagkamrater i B/H, men ännu inte bestämt sig.

– Han jobbar vi verkligen på, för han tillhör ju oss om man säger så. Och han skulle bestämma sig nästa helg.

Comeback för Axelsson

Fredrik Alvarmo lämnade Böda/Högby inför säsongen 2005 då han tog över som tränare för Persnäs AIF. Efter två år som tränare i PAIF:en vet han inte vad han ska göra nästa år, men han har varit och tränat med Böda/Högby.

Annons

– Han bestämmer sig inte på ett tag, utan han väntar lite på hur det blir i Persnäs, säger Byström.

Någon som har bestämt sig för spel i B/H 2007 är dock Markus Axelsson, som tränar för fullt för en ny comeback.

Och det glädjer Byström att få in en ”killer” på topp.

– Ja, och han spelar med insidan av huvudet, berömmer Byström. Han är kanske den smartaste spelaren vi har.

Och de gamla bröderna Nilsson, Roger och Royne, är igång och tränar de också...

– Ja, Royne kör ju inomhus varje år, men sedan går han ju sönder när vi kör igång ute på gruset, hehe... Nej, men vi får se hur det går med honom i år.

– Och Roger tränar ju och har sagt att han kommer att köra ett år till.

Det ser riktigt bra ut, Kalle...

– Ja, det ser väldigt intressant ut och vi är 25-30 man på träningarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons