Nyheter

Fjärde förlusten för FGoIF

Nyheter • Publicerad 9 maj 2006

FOTBOLL, DIV. IIIFärjestadens GoIF har inte vunnit i division III sedan den 2 september i fjol. Laget får vänta ytterligare några dagar efter en tam lördagsinsats på Tallhöjden.Efter 94 minuters spel kunde gästerna Högadals IS avgå med en 3-1-seger.

– Vi skapade ju en hel del, men vi gjorde det svårt för oss, säger en besviken GoIF-tränare i Joachim Christensson.

Färjestaden såg förvånansvärt blekt ut med tanke på sin säsongsupptakt med tre raka förluster. Laget borde givetvis ha varit heltaggat, men det var istället Högadal som var hetast i begynnelsen och det tog hela 24 minuter innan GoIF:en genom Johan Flobecker och Jimmy Gullquist skapade hemmalagets första målmöjlighet av värde.

Strut

I den 37:e matchminuten rasslade det till i dubbel bemärkelse bakom Jonas Deurell i GoIF-buren.

Högadalsbacken med det Roberto Carlos-klingande namnet Robert Carlsson lossade av ett vänsterskott som hade gjort ovan nämnde Real Madrid-back mäkta stolt. Nätet såg ut som en strut bakom en chanslös Deurell.

– Inte så mycket att säga om, det måste vara årets mål, konstaterar Christensson.

Hårda ordStrax före pausvilan hade bortalaget ytterligare ett fint läge, men Mohammed Merzi brände ensam med Deurell chansen att öka på ledningen.

Ett och annat hårt Christensson-ord i paus resulterade i bättre ö-spel i den andra.

Jimmy Gullquist måttade iväg ett skott som hårfint missade ramen och strax efteråt passade Per-Martin Carlsson in kulan till backkollegan Tom Karlsson som tre meter från mål fick bollen på benskyddet och så gick den givna kvitteringen om intet.

Istället kom 0–2 i den 72:a minuten.

Merzi rann igenom och den här gången gjorde han inget misstag ensam med Deurell.

Sent ute

Fem minuter senare tändes Färjestadens hopp efter en tabbe av HIS-målvakten Daniel Månsson.

Månsson var sent ute på ett Jimmie Nilsson-inlägg, ett inlägg som Gullquist skarvade vidare till inhopparen Nils-Petter Nilsson som enkelt kunde skicka in 1–2 i öppen kasse.

Färjestaden fick sedan ett fint läge till en kvittering genom en frispark nån meter utanför straffområdet, men ö-laget fick en petning senare inte ens iväg något skott mot mål.

”Skitmatch”

I slutminuten, mitt i GoIF-pressen, fastställde Andreas Olsson resultatet till 3–1 i Högadalfavör.

– En skitmatch. I första halvlek var vi tvåa på varje boll, dundrar Färjestadens lagkapten P-M Carlsson efter matchen.

Även Tobias Johansson delade P-M:s besvikelse:

– Det känns tungt just nu, vi har mycket att jobba med.

Det känns som om dagens FGoIF saknar den rätta inställningen.

– Ser det ut så? Ja, det stämmer nog, svarar Johansson.

”Vi var heta”

De båda tränarna hade också sin respektive syn på tillställningen.

– Vi var ju där och skapade en massa chanser, men väl i straffområdet så vinklade vi fötterna fel och så vidare. Vi gör det för svårt för oss i dagsläget, suckar Christensson.

Högadalskollegan Mikael Erdtman var givetvis desto gladare.

– Det var vi som var heta. Vi var först på bollarna och skulle bara ha tre poäng.

– När vi dessutom fick första målet fick vi medvind, det känns fantastiskt.

Summa summarum: Negativt? Färjestadens inställning. Ytterst få vill ta skitjobbet och hjärtat saknas för tillfället.