Annons
Nyheter

FGoIF träningsslog KAIK

Nyheter • Publicerad 20 mars 2006

FOTBOLLFör första gången under den här försäsongen bjöd Tallhöjdens grusplan på fina förutsättningar i helgen.Något som Färjestadens GoIF tackade för när laget enkelt besegrade seriekollegan Kalmar AIK med 3–0.– Vi börjar hitta rätt i våra positioner och roller, säger en nöjd Joachim Christensson, tränare i FGoIF.

I lördagens träningsmatch mot division III-konkurrenten Kalmar AIK fortsatte Färjestadentränaren Joachim Christensson att testa ett slags 4–5–1-system.

Annons

Med Tobias Johansson och Johan Wrangsten på kanterna var det tänkt att FGoIF skulle spela 4–3–3 i offensiven och sedan falla tillbaka till 4–5–1 i defensiven. Något som fungerade tämligen bra.

Framförallt Tobias Johansson var pigg på sin högerkant och låg bakom mycket av det som ölänningarna skapade.

Läcker lobb

Det var också Johansson som, framspelad i djupet av sin kantkollega Wrangsten, kunde göra 1–0 för hemmalaget.

Målet blev den första halvlekens enda, mycket beroende på att båda lagen hade svårt att hitta fram med den sista avgörande passningen.

I andra halvlek rann Färjestaden igenom Kalmar AIK:s försvar flera gånger om. Mittfältet hittade rätt med allt fler bollar och det gav utdelning i målprotokollet.

2–0 var riktigt läckert då Johan Flobecker iskallt lobbade in bollen över Andreas Valdmaa i Kalmar AIK-målet.

Avslutade målskyttet gjorde Tobias Johansson lite senare då han slog in 3–0 på straff sedan Flobecker rivits ned efter slarv av förre Mörbylångaspelaren Ulf Petersén.

”Vi börjar hitta rätt”

Sammanfattningvis kan sägas att FGoIF stod för en över lag bra insats. Intentionerna fanns där och det offensiva spelet ser allt bättre ut.

Annons

Ett nyttigt test och en skön seger?

– Ja, det tycker jag. Men de hade väl fyra, fem ordinarie spelare borta, säger Joachim Christensson om motståndarna som bland andra saknade Johan ”Stegen” Steglander.

Christensson var periodvis nöjd med vad hans lag presterade.

– Vi var bra första 35 och avslutar bra sista 25. Däremellan är det en period där vi viker ner oss lite och blir lite hafsiga.

Du fortsätter att satsa på 4–5–1-systemet?– Ja, det andra (4–4–2) har vi en trygghet i redan. Vi börjar hitta rätt i systemet och i våra roller. Det går att anpassa både offensivt och defensivt, försvarsmässigt är det inte så stor skillnad.

– Nu gäller det att vi hittar rätt i det under 90 minuter också, avslutar en nöjd FGoIF–tränare som gav extra beröm till Karl–Fredrik Karlsson, Tobias Johansson och Christopher Roswall.

FAKTA/

Färjestadens GoIF –Kalmar AIK 3–0 (1–0)Målen, FGoIF: Tobias Johansson 2, Johan Flobecker.

Färjestadens GoIF (4-5–1): Tobias Olsson – Tom Karlsson (Mattias Lindberg), Per–Martin Carlsson, Nicklas Nelson, Christopher Roswall – Tobias Johansson, Karl–Fredrik Karlsson, Johan Flobecker, Ali Soukiyh, Johan Wrangsten (Johan Adolfsson) – Nils–Petter Nilsson (Jimmie Nilsson).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons