Annons
Nyheter

FGoIF rasar över serieindelning

Nyheter • Publicerad 9 november 2011

FOTBOLL, DIV 3

50 mil tur och retur till bortamatcherna – i division 3. Svenska Fotbollsförbundet vill flytta Färjestadens GoIF från den sydöstra till den nordöstra divisionen.

Annons

– Det är katastrofalt, fullständigt vansinnigt, säger assisterande FGoIF-tränaren Anders Svantesson.

Under den gångna säsongen hade Färjestadens GoIF:s ett par resor till bortamatcher som var cirka 30 mil tur och retur. I övrigt höll sig de flesta resor till strax över eller strax under 20 mil.

I det nya förslag till serieindelning från Svenska Fotbollsförbundet vill man flytta FGoIF från sydöstra till nordöstra divisionen – där man placeras med åtta lag från Linköping och Norrköpingsområdet – vilket innebär resor till bortamatcherna på runt 50 mil.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag blev chockad och oerhört besviken när jag såg det. Vi kan inte åka 50 mil tur och retur, kostnaderna stiger ju oerhört. Sådant här kan få föreningar att gå omkull, säger Anders Svantesson.

– Visst, man håller på med fotbollen för att man tycker om det och det är kul med bussresor. Men det finns en gräns, nu blir det 12-timmarspass för en match och spelarna är inte ens avlönade. För att inte tala om den ekonomiska biten för föreningen.

MÖTE DIREKT

En klen tröst är att i alla fall Nybro IF och IFK Berga finns i samma serie. Svantesson är oroad över att serieförslaget också kan påverka intresset för klubbarna.

– Vi har haft publik på bortamatcherna i Blekinge, det är en lagom dagsutflykt, men ingen vill åka 50 mil tur och retur. Det här tar död på intresset för fotbollen här, säger han.

Redan i kväll (läs onsdag) manade Svantesson till ett möte inom föreningen.

– Vi måste ta tag i det här och göra något drastiskt, det här är inte acceptabelt. Ett första steg blir naturligtvis att lämna in en protest. Men till det måste vi ha en motivering också, den får vi ta fram inom föreningen, säger han.

Annons

"DÖDAR GLÄDJEN"

Christer Johansson i FGoIF:s styrelse är redan en motivering på spåret.

– Rent ekonomiskt blir det dyrare, även om det inte är oroande mycket. Men en stor skillnad är det absolut. Det får vi framhålla som argument: för en förhållandevis liten förening är det stora pengar. Dessutom tar det död på glädjen, säger han.

– Vi kommer att skriva och protestera, men det är ju inte alls säkert det hjälper.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons