För första gången i klubbens historia är nu Färjestadens GoIF framme i semifinal i Smålandscupen.

SK Lojal/IF Hebe slogs enkelt tillbaka med 4-2 på Tallhöjden i söndags kväll.

– Nu ska vi gå hela vägen, hälsar GoIF-coachen Patrik Gustavsson.

Hultsfredslaget SK Lojal/IF Hebe ligger fyra i den nordöstra fyran och var således en bra lottning för Färjestadens GoIF, serieledare i division 4 sydöstra. Och GoIF tog alltså vara på den fina lottningen då man enkelt tog sig vidare till Smålandscupens semifinal.

Men det började inte bra för öländskorna. Hultsfredsgänget förde matchen och var först på bollen och starkast i närkamperna. Ledningsmålet kom också rättvist, även om det var alltför billigt, då keeper Ida Persson kom fel på en utrusning.

Repliken kom dock bara minuten senare när Emma Wahlberg satte 1-1, men spelet vände inte för det.

– Vi fick inte igång passningsspelet, utan spelade stressigt, säger Wahlberg. Men sedan spelade vi ut och hittade ytorna.

Ja, sista kvarten i första halvlek var Färjestaden igång på allvar och rullade ut gästerna.

SNYGGT MÅL

Två minuter från pausvilan kom matchens snyggaste mål då Wahlberg rullade ut bollen till Josefin Nyberg, som lade in ett fint inlägg, som comebackande Frida Petersson kunde skarva in till 2-1.

Första halvlek skulle dock sluta ännu bättre med GoIF-ögon sett, då ”Madde” Herborn stänkte in 3-1 på matchens sista spark.

– Det var skönt att vi fick det där 3-1-målet, konstaterar Wahlberg, som tillsammans med Sofie Waller och Maria Larsson såg hetast ut för dagen.

I andra halvlek hade Färjestaden sedan full kontroll och Wahlberg gjorde tidigt 4-1 med sitt andra mål för dagen då hon stänkte upp en vänster i målvaktens vänstra hörn. Gästerna reducerade visserligen fyra minuter från full tid, men Färjestaden tog sig till semifinal och är nu på pappret ett av Smålands fyra bästa lag.

■ ■ Varför har det gått så bra i cupen i år, Emma Wahlberg?

– Jag vet inte. I cupen vet vi inte hur de andra lagen spelar, utan vi kan bara gå in och spela vårt spel. Och sedan har vi haft lite tur och inte mött så bra lag.

■ ■ Men nu väntar tuffare motstånd i semifinal?

– Ja, mot ett division 2-lag förmodligen. Det blir kul att mäta sina krafter där.

RM-REVANSCH

Men innan semifinalen är det dags för en riktig holmgång redan nu till helgen då man möter RM IF borta. RM är ju det enda laget som besegrat Färjestaden i år, då man vann förra helgens ÖM-final. Men ”Wahlberg & co” har inga planer på att låta RM vinna nu igen.

– Nej, nu jävlar ska de få, säger hon.

Fotnot:Övriga kvartsfinaler i Smålandscupen spelas idag och imorgon och de här lagen gör upp där: Rödsle BK (div 3) - Mariebo IK (div 2), Lindsdals IF (div 2) - Växjö FF (div 3), Ormaryds IF (div 2) - Gislaveds IS (div 4).

FAKTA/

Färjestadens GoIF - SK Lojal/IF Hebe 4-2 (3-1)

Målen:1-1 Emma Wahlberg, 2-1 Frida Petersson, 3-1 Madelene Herborn, 4-1 Emma Wahlberg.