Annons
Nyheter

FGoIF allt närmare elitfyran

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2007

FOTBOLL, DIV 3

Det tog åtta minuter. Sedan hade Nybro IF avgjort derbyt mot Färjestadens GoIF med tre obesvarade mål – och det tabelljumboplacerade ö-laget får nu inrikta sig mot spel i elitfyran kommande säsong.

Annons

– Vi har inte gett upp, men det är klart att det är mindre poäng att slåss om, säger coachen Joachim Christensson efter 1–4-nederlaget.

Nybro började i ett rasande tempo och nyckeln var ett mittfält, anfört av gamle Kalmar FF-profilen Daniel Holm, som fullständigt körde över Färjestadens dito – ett övertag som resulterade i att ö-lagets backlinje inte fick en lugn stund. Utdelningen lät inte vänta på sig.

Redan i den andra minuten satte pigge Robert Björklund 0–1. I minut nummer sju skickade samme Björklund in ett lågt och hårt inlägg som FGoIF-mittbacken Tom Karlsson olyckligt, men snyggt ska sägas, styrde in bakom en chanslös Jonas Deurell.

AVSLUT MED PONDUS

Minuten senare ringde det igen bakom Deurell.

Daniel Holm slog ett inlägg som hamnade framför GoIF-keepern. Unge Rasmus Sjöstedt, jagad av bland annat Kalmar FF och IFK Göteborg, fick inte bort bollen från sin högerbacksposition och Jörgen Helmersson var snabbt på plats och avslutade med pondus.

– Givetvis en tung inledning, vi fick jaga hela tiden, men vi hängde inte med tekniskt sett, säger Christensson.

Så sant, så sant.

INTE DIVISION 3-KLASS

Färjestaden kanslå passningar med rätt adresser, men definitivt inte i något vidare högt tempo. GoIF:en årgång 2007 håller helt enkelt inte division 3-klass. Nybro överglänste sina derbykamrater och var bättre i allt.

Annons

I den 39:e minuten snurrade Holm upp hemmamittfältet och lade en lyra mot Björklund som disktinkt drog in 0–4. En minut innan pausvilan tröstmålade Johan Lewton, en av få pigga i hemmalaget, efter en retur på ett Jimmy Gullquist-skott.

– Vi hade en kvart på oss att snacka ihop oss, säger Christensson och syftar på pausvilan.

– Men 4–1 var för mycket, vi var aldrig riktigt nära att sätta dit tvåan.

ÅTTA PINNAR UPP

Nej, Nybro bevakade sin ledning rutinerat och smålänningarna kunde bärga sin andra trepoängare för säsongen mot Färjestaden – ett FGoIF som parkerar på sistaplatsen med sina sex poäng, åtta pinnar upp till Hovmantorp ovanför strecket.

– Vi har inte gett upp, men det är klart att det är mindre poäng att slåss om, avslutar Joachim Christensson.

DAVID WINBERG

Färjestadens GoIF–Nybro IF 1–4 (1–4)

Målet, FGoIF: Johan Lewton.

Startelvan, FGoIF: Jonas Deurell – Rasmus Sjöstedt, Nicklas Nelson, Tom Karlsson, Mattias Nilsson – Christopher Roswall, Peter Levin, Fredrik Sturesson, Johan Lewton – Jens Göthberg, Jimmy Gullquist.

Annons

Kvarnligan

3: Nicklas Nelson. Fick agera städgumma ett antal gånger när ett överlägset NIF-mittfältet satte ett otal bollar i djupet bakom GoIF:ens ytterbackar. Förhindrade ett gäng frilägen.

2: Johan Lewton. Kvick och tuff. Visade prov på fin inställning – trots att matchen var körd i slutet.

1: Jonas Deurell. Maktlös på baklängesmålen. Stod för en makalös räddning på ett tungt Daniel Holm-skott och reflexräddade även vid ett par tillfällen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons