Annons
Nyheter

Femetta för RM

Nyheter • Publicerad 24 maj 2006

FOTBOLL, DIV. IVEfter 35 sekunder stod det 1–0 till RM IF mot IFK Påryd.En halvtimme senare var ledningen utökad till 3–0.5–1 blev det till slut till ölänningarna.– Väldigt viktigt. Det kändes som en sexpoängsmatch, säger Anders Svantesson, tränare i RM.

Nykomlingen RM har inlett division IV-spelet på ett förtroendeingivande sätt. Laget har dock kryssat en hel del, vid tre tillfällen närmare bestämt, så trepoängaren hemma mot blåvita IFK var givetvis välkommen.

Annons

RM fick också en riktig smakstart på tillställningen.

Redan efter 35 sekunders spel fick Pårydkeepern ta bollen ut ur nätmaskorna efter ett placerat John Larsson-skott.

– Vi har varit lite slappa i början i tidigare matcher. Vi har pratat mycket om att vara med från start, säger Svantesson.

Bomb

Ledningen skulle utökas.

Timmy Sigurdsson drog sig i den 17:e minuten ut på högerkanten, tog ett par snabba steg i sidled och sköt iväg en bomb till skott som målvakten fick fingrarna på, men inte orkade tippa över ribban.

RM-keepern Niklas Olsson räddade sedan ett friläge, innan det var dags för herr Sigurdsson igen. Timmy höll sig framme på ett inlägg och kunde bredsida in 3–0 i den 25:e minuten.

Slitstark

Fem minuter senare rann en Pårydspelare igenom på offensiv planhalva. Ut kom Olsson som fällde bortaspelaren med en frilägesutvisning som följd.

In kom istället Niklas Wahlberg som på ett bra sätt dirigerade backlinjen och RM kunde gå till pausvila med ett tremålsöverläge.

Annons

– Vi vårdade bollen inom laget och spelade förståndigt sista kvarten i första, berättar Svantesson.

Ölänningarna fortsatte med sin trebackslinje i den andra akten och det gav ett positivt resultat.

Slitstarke Roger Harrysson lossade ett skott som burväktaren räddade, men den efterföljande returen kunde Emanuel Claesson förvånansvärt enkelt peta in.

Elvameterskick

Påryd reducerade visserligen relativt kort därefter, men smålänningarna kom aldrig närmare i målprotokollet. Med 20 minuter kvar på matchklockan fälldes William Andersson i straffområdet och Joakim Bengtsson kunde förvalta den efterföljande elvameterskicken på bästa sätt för RM:s del.

Femettan var därmed fullbordad.

– Man trodde givetvis att det skulle bli tungt att spela med en man mindre i 60 minuter, men det märktes knappt. Vi jobbade kopiöst, säger en nöjd Svantesson.

21 baljor framåt hittills, klart bäst i serien.

– Ja, det är ju bra. Det som är så roligt är att vi dessutom har så många olika målskyttar.

Hela laget stod för en enorm arbetsinsats enligt Svantesson, men innermittfältaren Roger Harrysson, högerbacken Valentin Folkemark, samt liberon Anders Johansson höjde sig över mängden.

FAKTA/RM IF – IFK Påryd 5–1 (3–0)Målen, RM: Timmy Sigurdsson 2, John Larsson, Emanuel Claesson, Joakim Bengtsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons