Nyheter

Färjestaden vann hemmaturneringen

Nyheter • Publicerad 27 december 2007

Färjestadens GoIF vann annandagscupen i Färjehallen efter att ha slagit Glömminge IF i finalen med 6-3.

– Jätteskönt och jättekul, jublar Färjestadens tränare Magnus Olander.

Färjestaden släppte varken in något mål i gruppspelet eller i semifinalen mot Norrliden.

– Vi var värda att vinna turneringen, säger Olander. Vi var det bästa laget.

Från grupp 1 gick Färjestadens GoIF lag 1 vidare som segrare och Trekantens IF vidare som tvåa. Därmed var turneringen över för Ljungbyholms GoIF och Mörbylånga GoIF. Efter gruppspelet fick även Färjestadens GoIF lag 2 och Böda/Högby lämna turneringen, då Glömminge IF vann grupp 2 före tvåan Norrlidens IF.

I den första semifinalen hade inte Färjestaden några problem med att slå ut Norrlidens IF, utan de röda bröderna kunde i lugn och ro sätta sig ner och följa den andra semifinalen mellan Glömminge IF och ”Giffarnas” förre tränare Hasse Sjögren, numera coach för Trekantens IF. Den semin vanns enkelt av Glömminge, vars coach Marcus Kraaijenbrink då ställdes mot sitt gamla FGoIF i finalen.

I finalen följdes Färjestaden och Glömminge åt till 3-3, men sedan ryckte Färjestaden och vann med 6-3.

– Glömminge gick på knäna lite och orkade inte riktigt i slutet, analyserar Olander.

Nöjd med några speciella spelare?

– Hela laget gör en bra insats. Men ”Jocke” (Joakim Deurell, målvakt) håller nollan hela gruppspelet, ”Ljungis” (Johan Ljungström) gör åtta mål och sedan har vi två 92:or (Christopher Christensson och Gustaf Andersson) med som tar för sig.