Annons
Nyheter

Färjestaden upp i serieledning

Nyheter • Publicerad 11 maj 2008

Färjestadens GoIF hade inga problem att ro hem tre poäng mot IFK Oskarshamn. Efter 5–0-segern hemma på Tallhöjden leder man nu elitfyran.

Efter en något knacklig inledning kunde Färjestaden gå till pausvila med 1–0 efter att Jimmy Gullqvist gjort lagets mål.

Annons

– Det var mycket slarv och felbeslut i den första halvleken, säger Färjestadens tränare Magnus Olander.

I den andra halvleken ökade Jimme Nilsson på Färjestadens ledning till 2–0 efter dryga kvartens spel. Kort därefter gjorde Gullqvist 3–0 och Oskarshamnarna ägnade sig mer åt att sparka ner sin motståndare än att spela fotboll. Matchen slutade 5–0 till Färjestaden efter två mål i slutminuterna.

– Vi kan betydligt bättre än det här. Och nu har vi två tuffa derbyn framöver först RM i ÖM och sedan Borgholm i serien, säger Olander som vilade flera spelare i slutet av matchen.

FAKTA/

Färjestadens GoIF–IFK Oskarshamn 5–0 (1–0)

Målen:Jimmy Gullqvist 2, Jimmie Nilsson, Christopher Christensson, Martin Gustavsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.