Nyheter

Färjestaden på språng mot seriesegern

Nyheter • Publicerad 6 juli 2009

FOTBOLL, ELITFYRAN

Ingenting verkar kunna stoppa Färjestadens GoIF i jakten på en division 3–plats.

Timmernabbens IF gjorde ett försök, men fick åka hem med en 4–1-förlust i bagaget.

– Vi har ett bra avstånd neråt i tabellen nu, konstaterar mittbacken Tom Karlsson.

Färjestadens GoIF ser helt ostoppbara ut i elitfyran. Inte ens seriens just nu näst bästa lag, Timmernabbens IF, kunde störa ölänningarna nämnvärt.

– Det fungerar bra oavsett vilka spelare jag plockar in, säger tränaren Magnus Olander sedan hans lag vunnit toppmötet med 4–1 (3–0).

Färjestaden kom till spel med fyra nya spelare i elvan jämfört med matchen mot Kalmar Södra och de som fick chansen tog den.

Inledningvis var det visserligen lite skakigt från ölänningarnas sida och matchens första kvart präglades av ställningskrig. Men därefter var det aldrig något snack.

EFFEKTIVT

Charlie Nilsson gjorde 1–0 i den 19:e minuten, efter att ha fått avancera ostört och snyggt skjutit ledningsmålet via stolproten. Ett mål som blev startskottet på en bra Färjestadenperiod.

Hemmalaget var effektivt och tog vara på de chanser som skapades. 2–0 satte Christopher Roswall elegant med huvudet på ett precist inlägg från Björn Nilsson och strax före paus rundade Charlie Nilsson målvakten, perfekt frispelad av Sebastian Edin, och kunde slå in 3–0.

– Vi tar över mer och mer efter hand i första halvlek tycker jag, säger mittbacken Tom Karlsson.

Matchen var avgjord redan då och Timmernabben, som faktiskt hade tvingat Anton Eriksson till ett par fina frilägesparader, var på grund av Färjestadens dödliga effektivitet ett slaget lag.

KUNDE SPELA UT

Gästerna gav dock inte upp utan inledde andra halvlek piggt.

– Vi hade en svacka i början av andra, medger Karlsson.

”Nabben” lyckades reducera genom duktige lagkaptenen Mirza Mehmedovic, men närmare än så kom inte de gulsvarta. I stället kunde Färjestaden utnyttja att gästern chansade framåt.

– De lyfte upp mycket folk och då fick vi ytor, de orkade inte riktigt heller, säger Olander och Karlsson är inne på samma linje.

– Sista tio kunde vi spela ut ordentligt.

Färjestaden utnyttjade ytorna som gavs och gjorde snyggt 4–1 när inbytte Joakim Bengtsson klackskarvade fram en annan inhoppare i form av Gustav Andersson till ett friläge. Andersson rullade kallt in fyran och spikade därmed slutresultatet.

– Det här var riktigt, riktigt bra. Många höjer sig idag, avslutar FGoIF–tränaren Olander nöjt.

FAKTA/

Färjestadens GoIF-Timmernabbens IF 4–1 (3–0)

Målen:1–0 Charlie Nilsson (19), 2–0 Christopher Roswall (34), 3–0 Charlie Nilsson (43), 3–1 Mirza Mehmedovic (60), 4–1 Gustav Andersson (76).