Nyheter

Färjestaden nu jumbo – igen

Nyheter • Publicerad 21 augusti 2007

FOTBOLL, DIV 3

Glädjen blev kortvarig. Färjestadens GoIF höll nämligen nästjumboplatsen endast i en omgång. Samtidigt som ölänningarna föll med klara 4-1 mot Rydaholms GoIF, så vann Jämjö GoIF sin match i den 16:e omgången.

Annons

Färjestaden inledde dock bäst på Kungshall genom att öppna upp målskyttet redan i den femte minuten. Det var Jimmy Gullquist som kunde toffla in sin sjunde strut för säsongen.

– Då såg det hyfsat ut för vår del, eftersom backlinjen i Rydaholm såg rätt seg ut, säger Joachim Christensson, tränare i FGoIF.

STORVUXET

Vedran Neric hade sedan tre fina chanser för hemmalaget innan Joel Hjertberg kunde utjämna i den 25:e. Tio minuter senare satte Rydaholm 2-1, men Kronobergslaget gick ned sig betänkligt och ölänningarna hade två fina lägen att kvittera, dock utan framgång.

– Det kändes faktiskt som om att vi skulle haft 2-2 i paus, fortsätter Christensson.

I den andra halvleken var ett storvuxet och fysiskt Rydaholm det bättre laget.

– Vi rullade mycket i sidled, tappade boll och de ställde om på oss, berättar Joachim Christensson vidare.

I den 54:e minuten punkterades tillställningen efter Rydaholms 3-1-mål. Färjestaden lyckades inte skapa någon het reduceringschans, smålänningarna kunde istället spika segersiffrorna till 4-1 med tio minuter kvar. Samtidigt som FGoIF föll, så vann både Jämjö och Hovmantorp i bottenträsket. Ölänningarna har åtta poäng upp till brokollegan Kalmar AIK på den negativa kvalplatsen. Sex omgångar återstår.

DAVID WINBERG

Rydaholms GoIF–Färjestadens GoIF 4-1 (2-1)

Annons

Målet, FGoIF: Jimmy Gullquist.

Kvarnligan

3: Emil Olsson. Mattias Nilsson skadade sig på uppvärmningen och in klev Olsson och var aktiv matchen igenom på högermittfältet.

2: Rasmus Sjöstedt. Ynglingen skötte sig enligt rapporterna väl på sin högerbacksplats.

1: Jens Göthberg. Stångades förtjänstfullt inne på mittfältet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.