Annons
Nyheter

Ett ögonblick...

Nyheter • Publicerad 26 januari 2006

...Christer Persson, Algutsrumssonen som trots intresse från andra klubbar stannar kvar i norska Tönsberg för en säsong i division II.

Hej, ”Chrille”. ”Dagens Chrille-vinjetten” är ett minne blott och du är tillbaka i Tönsberglunken. Hur känns det?

Annons

– Ja, direkt efter säsongen kändes det helt otänkbart, men nu blev det som det blev. Jag hade ju hoppats på någon klubb i England, men det blev inte så.

Så ännu ett år med Tönsberg alltså...

– Ja, men det verkar som att vi får behålla samma trupp och då ska vi vara med och slåss om att gå upp igen.

Du hade en överenskommelse med klubben att du kunde gå till en klubb i England under januari månad, men det blir inget med det då, eller?

– Nej, jag har inte hört någonting, så England lär det inte bli. Det känns ju lite att man kom hit från Allsvenskan till norska division I och så är man helt plötsligt i division II, men det kan ju vända fort.

Achille Traore, som gick i parallellklass med dig under högstadiet i Mörbylånga, är ju över och provspelar med Barnsley...

– Ja, jag har läst det. Hur går det för honom?

Han har fått influensan och har inte kunnat tränat någonting.

– Oj då. Maximalt oflyt.

Hur är formen annars i Tönsberg?

Annons

– Jo, vi har kört betydligt tuffare än vi gjorde förra året, så vi förlorar nog inga matcher på det. Och sedan har vi fått in lite styrketräning också. Mycket av skadorna förra året berodde nog på att vi inte körde så mycket styrketräning då.

Hur ser försäsongen ut annars?

– Vi har första träningsmatchen nu på lördag och i slutet av mars sticker vi till Turkiet.

Okej, låter trevligt. Lycka till och ha det bra.

– Tack detsamma.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons