Annons
Nyheter

En första smak av division II

Nyheter • Publicerad 10 mars 2006

FOTBOLLRM IF var uppe i division II 2004.Då åkte man ur direkt.I onsdags fick man för första gången smaka på division II anno 2006.Då blev det förlust med 5-1.– Det var ”Kalvar på grönbete, del I”, säger tränare Patrik Gustavsson om insatsen.

Det var första gången RM i år spelade på helplan och det märktes tydligt då positionsspelet inte alltid var det bästa.

Annons

Årets seriekonkurrent Lindsdals IF, som ifjol slutade sjua i tvåan, behärskade konstgräsplanen på Fredriksskans mycket bättre än öländskorna och segern var aldrig varken ohotad eller orättvis.

Precis som alla andra tränare som förlorat under träningssäsongen brydde tränare Gustavsson inte sig så mycket om resultatet.

– Nej, vi lägger inte så stor vikt på resultatet, säger han. Vi går ju på kondition och styrka just nu, så det var lite tunga ben.

– Så det här var mest för att komma igång och känna på det. Man kan inte begära mer.

Skyttedrottning som målvakt

Att det inte blev så många mål framåt denna onsdag kan delvis ha sin förklaring i att RM:s suveräna skyttedrottning de senaste åren, Linda Karlsson, stod i mål.

– Det var hennes första match i mål och hon har inte bestämt sig än för var hon vill spela, säger Gustavsson.

Comebackande Jenny Salebäck, som också gjorde målet, såg ut att kunna bli något att räkna med i anfallet när serien sätter igång. Plus även till mittbacken Linda Nilsson, som alltid blir bättre mot bättre motstånd.

RM åkte ur tvån 2004, hur hänger ni er kvar i år, Patrik?

– Vi måste täta till bakåt, bygga bakifrån och kontra in mål.

Annons

Lindsdals IF - RM IF 5-1 (2-0)Målet: Jenny Salebäck.

Startelvan: Linda Karlsson – Charlotta Ljunggren, Linda Nilsson, Martina Nilsson, Sofie Waller – Sofi Hansson, Ulrika Helgesson, Anna Holm, Linnea Alvarmo – Jenny Salebäck, Emma Hultenius.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons