Annons
Nyheter

Elin på landslagsläger igen

Nyheter • Publicerad 2 februari 2006

FOTBOLLIFK Kalmars talangfulla Färjestadenförvärv Elin Olofsson har på nytt blivit uttagen till ett landslagsläger.Den här gången är hon en av 25 tjejer som ska vara med på lägret i Jönköping mellan den 13–16 februari.

Elin Olofssons talangfulla sidor fortsätter att uppmärksammas. Nu har IFK Kalmar–spelaren, som förra säsongen representerade Färjestadens GoIF, på nytt blivit uttagen till ett landslagsläger.

Annons

Tre gånger tidigare har Olofsson deltagit på liknande samlingar för flickor födda 1990. Senast var i början av december förra året.

Den här gången är sammanlagt 25 spelare födda både 1990 och 1989 uttagna till ett läger i Jönköping och Färjestadentjejen är en av dem.

– Det är kul och känns bra, säger hon.

Landskamp

Trots erfarenhet från tidigare läger var det enligt Olofsson själv inte helt väntat att hon nu skulle bli uttagen på nytt.

– Nej, det kändes som att det skulle bli svårt att komma med då det är 89:or med också.

F90–landslaget spelar preliminärt en landskamp 19 april och en bra insats på Jönköpingslägret skulle förstås innebära en god chans att få representera blågult. Men ytterligare ett läger, med 25 andra tjejer, kommer att hållas i Växjö så konkurrensen är hård.

Pressteknik

För Olofssons del blir lägret också en nyttig lärdom inför säsongen med IFK Kalmar i division II.

– Det är ju bra motstånd på landslagslägren så man lär sig mycket. Saker som man inte tänker på annars. Till exempel pressteknik och överflyttning. Det har jag inte tränat på innan.

Annons

Även andra saker än de rent fotbollsmässiga står på programmet. För en landslagsspelare behöver tänka på mer än att sköta sig på planen.

– Det är mycket teoretiskt också. Vi får lära oss mycket om kost, vila och sånt.

Förutom landslaget har Olofsson IFK Kalmar att tänka på. Försäsongen är i full gång och öländskan hoppas på ordinarie spel i tvåan till våren.

– Målsättningen jag har satt upp är att försöka ta en fast plats, avslutar hon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons