Annons
Nyheter

Division 6 för Degerhamn

Nyheter • Publicerad 4 december 2008

FOTBOLL, DIV 6

Degerhamns IF har startat upp sitt herrlag igen, men under den senaste tiden har frågan varit om det nya laget ska göra comeback i division 6 eller i reservlagsserien.

Annons

– Det blir division 6, klargör nu dock Degerhamns ordförande Birgitta Roskvist.

Efter en tids kyla blåser det nu varma vindar över ön. Efter säsongen 2006 lade Hulterstads AIK ner sitt lag, men redan till 2007 hade man fått ihop folk till reservlagsserien och 2008 var man tillbaka i sexan. Degerhamns IF lade ner sitt herrlag i april i år, men kommer nu alltså att göra comeback i division 6 2009. Med nystartade BK Norra är öns herrlagsantal nu alltså uppe i fina 12 stycken, så många har det inte varit sedan Stora Frö IF lade ner 2005.

Ny tilltänkt tränare för Degerhamn är Lennart Denkert, en inflyttad skåning som bor i Grönhögen.

– Vi tränar två dagar i veckan och han håller i träningarna, berättar Roskvist, vars DIF även ska iväg på träningsläger i februari.

VIKTOR LOVÉN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons