Annons
Nyheter

Den öländska fanan hölls högt

Nyheter • Publicerad 26 oktober 2011

FOTBOLL

I över ett decennium har det tjatas.

Annons

Den 25 oktober 2011 fick man dock äntligen inviga Ölands första konstgräsplan.

– Öland behöver det här, säger Joakim Deurell, målvakt i ”Mörbylånga United” som mötte Kalmar FF under invigningsmatchen.

Kommunalrådet Kent Ingvarsson fick göra avspark. Kalmar FF:s Marcus Thorbjörnsson fick göra första målet och RM:s Emanuel Claesson blev förste ölänning att hitta nät.

Inför en stor publikskara invigdes under tisdagen Ölands första kontgräsplan.

– Öland behöver den här mattan om man över huvud taget ska vara med och konkurrera med övriga klubbar. Och man behöver den för att fortsätta få fram talanger, säger Joakim Deurell om mattan som kostade sju miljoner att anlägga och mäter 100x60 meter.

Vad säger man om mattan annars då?

– Problemet är att det inte finns något att skylla på. Det finns inga gropar så det går inte att skylla på någon snedstuds eller något sådant när bollen går i mål. Den var jäkligt skön att spela på faktiskt.

KFF ÖVERLÄGSET

Invigningsmatchen då?

Kalmar FF var i princip så överlägset som man kunde förvänta sig. Ölänningarna försvarade sig dock väl och det allsvenska laget fick slita för att få bollen i nät.

Annons

– Jag tycker vi står upp bra ändå och vi ligger ganska bra i våra positioner, säger Joakim Deurell som storspelade i ölänningarnas mål.

Dock fick Kalmar FF hål på honom hela sju gånger.

– Haha, det var längesedan man släppte in så många mål. Men man fick ju rädda en del bollar också. Men det var temposkillnad och det var någon gång när man kände ”nu är jag först” men likförbannat kom det en fot före.

En annan öländsk ”hjälte” blev Emanuel Claesson. RM-spelaren nickade in 1–3 en bit in i första halvlek, vilket blev ölänningarnas enda mål i matchen.

– Det är inte alla som får göra mål mot Kalmar FF – det är en merit. Så det tar man nog med sig ett tag, säger ”Manne”.

Numera är det fritt fram för de öländska lagen att träna på konstgräset. Och redan under gårdagen, onsdag, var de första på plats för vinterns första träningspass.

FAKTA/

Mörbylånga United –

Kalmar FF 1–7 (1–3)

Målen: 0–1 Marcus Thorbjörnsson, 0–2 Pedro Henrique, 0–3 Abiola Dauda, 1–3 Emanuel Claesson, 1–4 Ricardo Santos, 1–5 Ricardo Santos, 1–6 Johan Bertilsson, 1–7 Besnik Rustemaj.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons