Annons
Nyheter

Då är vi igång

Nyheter • Publicerad 2 februari 2007

Försäsongen är igång sedan tre veckor. Efter förra säsongens sista match tränade vi november ut för att sen gå på ledighet, ursäkta, aktiv vila, som chefen vill ha det till. Spelartruppen splittrades som vind för våg: brassarna till stränderna där hemma, andra till nya klubbar i Sverige eller utomlands, nån på fotbollsresa, nån annan till Australien, jag till Kalmar.

Den aktiva viloperioden bestod på schemat av två löppass och ett styrkepass per vecka. Av vad jag vet följde alla spelarna det upplägget slaviskt. Så började då den 12:e försäsongen för mig den 8 januari. Jag lyckades vara med två hela träningar innan den gamles ljumskar gjorde sig påminda och vila, aktiv vila, väntade på nytt.

Annons

Det ska väl sägas att det inte är nån dröm att gå skadad. Man ligger inte och rullar tummarna och tittar i taket och inväntar på att tiden ska ha sin gång och läka ihop kroppen utan det är många gånger ett rent skitgöra med en arsenal av tråkiga, men dock nödvändiga, övningar som vår duktige sjukgymnast Kjell Svensson knåpat ihop. Det går väl att sammanfatta som att du gör allt som går att göra utan att det gör ont. Det är i de här tillfällena du inser hur kul det är att vara frisk och spela fotboll, det reflekterar du sällan över när du springer ute på den gröna mattan och gnäller på en kass övning.

En tråkig inledning på 2007 för mig personligen alltså men gammal är ändå äldst. Jag har varit i den här situationen innan och det är nu i början de kaxiga ungtupparna ska få springa av sig all överskottsenergi och stånga deras tjocka tjurskallar mot varandra. Själv vet jag vad det handlar om och kommer lugnt glida in på arenan och göra rent hus med juniorerna när det lider. Som en liten fingervisning till det så visade jag förra veckan hur ett konditionstest ska genomföras.

Från massagebänken gick jag rakt in bland de stretchande adrenalinstinna löftena och knep andraplatsen. Jag väntar med att ta förstaplatsen till nästa ”jojotest” för att ha lite motivation kvar. Vi har också hunnit med att ha en avslutningsfest för förra året nu i år! Timingen är kanske lite knepig men det är svårt att hitta lämplig tidpunkt när det passar alla. Det delades ut lite olika priser: Ari blev årets spelare, Viktor Elm årets överraskning, Wastå årets uttalande (ingen överraskning). Men jag knep det finaste: årets kapning. För det fick jag min andra såg på två år och siktar på det i år igen. Jag undrar vad man får då, en vedkap kanske.

Annars ser det bra ut i truppen, nyförvärven ser lovande ut, brassarna är i fin form samtidigt som övriga äldre ser ut att klara sig från ålderskrämpor. Det kommer att bli en fin mix och konkurrensen har nog aldrig varit så hård som den är nu. Mer än så säger jag inte nu…

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons